Socialsekreterare, Barn och ungdom

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Är du en socionom som söker nya utmaningar? Brinner du för lösningsorienterat förändringsarbete och gillar utvecklingsfrågor? Se hit!

Vi på Barn och unga i Kristianstad erbjuder inte bara roliga kollegor och ett stimulerande arbete, utan även en organisation som hela tiden strävar efter kunskapsutveckling och ökad kvalitet, med syftet att göra skillnad för kommunens barn, ungdomar och föräldrar!

Nu söker vi några nya medarbetare till en av våra utredande enheter inom myndighetsutövning och kanske är just du rätt person för jobbet!

Vi erbjuder:
• Ett öppet, tryggt och välkomnande klimat där vi har roligt på jobbet!
• Fantastiska kollegor med kunskap, mod och humor som brinner för målgruppen och värnar sammanhållningen på arbetsplatsen!
• En nära och tillgänglig arbetsledning i form av teamledare som handleder och vägleder i det operativa arbetet
• Vikt vid individuell utveckling och medarbetarinflytande
• Ett välutvecklat kunskapsstöd med alla de riktlinjer/rutiner, checklistor och mallar vi behöver för att utföra arbetet.
• Ett flexibelt arbetssätt
• Individanpassad introduktion, där specialistsocionom skräddarsyr ett introduktionsprogram utifrån varje ny medarbetares behov! Här tillåts du vara ny på jobbet och komma in i arbetet i ett lagom tempo. Vi erbjuder flera kortutbildningar, 8 dagars utbildning i Signs of safety samt BBiC. Vi ingår också i Yrkesresan som ska komma igång till 2023
• Extern handledning
• Flextid, friskvårdsbidrag och vi pratar inte jobb på rasten!

Barn och ungdomsverksamheten ansvarar för utredningar och insatser för barn och ungdomar 0-20 år som är i behov av skydd och stöd. Vidare arbetar verksamheten även med familjerättsärenden samt förebyggande insatser och förebyggande arbete i Kristianstad kommun. Barn och ungdomsverksamheten består av sex enheter:
• Enheten för förebyggande arbete
• Utredningsenhet 1 (Mottagningsteam och Utredningsteam 1)
• Utredningsenhet 2 (Utredningsteam 2 och Utredningsteam 3)
• Öppenvårdsenheten
• HVB enheten
• Uppdragsenheten.
Vi är totalt ca 140 Medarbetare som arbetar utifrån förvaltningens gemensamma värdegrund och förhållningssättet Signs of Safety

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter består huvudsakligen av handläggning och dokumentation enligt socialtjänstlagen och LVU där du ansvarar för utredningsarbetet samt för att följa upp beviljade insatser. Du arbetar med målgruppen barn/ungdomar i åldern 0-20 år och har kontakt med barnen/de unga, deras vårdnadshavare och sociala nätverk.

Du gör individuella bedömningar, samverkar internt och externt, och jobbar tillsammans med ledning och kollegor för att utveckla verksamheten på olika sätt. Du ansvarar, utifrån delegation, för rättssäker handläggning och beslut i enskilda ärenden samt att upprättade rutiner följs. Vårt förhållningssätt är medborgarens behov i fokus.

Kvalifikationer

Du som söker har socionomexamen. Har du erfarenhet av myndighetsutövning, gärna inom socialtjänstens barn- och ungdomsvård anses det meriterande. Det är även meriterande med utbildning i BBiC och i Signs of safety. Eftersom kommunikation och dokumentation ingår i arbetet behöver du datorvana och god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Vi söker dig som är trygg i dig själv, strukturerad, flexibel, kreativ och modig. Samarbete är en självklarhet för dig, både internt och externt. Du vågar se, ta ansvar och kan hantera svåra akuta situationer. Vidare behöver du kunna arbeta både självständigt och tillsammans med kollegor och samarbetspartners. B-körkort är ett krav.

När sökande erbjudits anställning ska den som i sitt arbete direkt och regelbundet kommer i kontakt med barn visa ett registerutdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2013:852 Socialtjänstlagen.

Övrigt

Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

Barn och ungdomsverksamheten ansvarar för utredningar och insatser för barn och ungdomar 0-20 år som är i behov av skydd och stöd. Vidare arbetar verksamheten även med familjerättsärenden samt förebyggande insatser och förebyggande arbete i Kristianstad kommun. Barn och ungdomsverksamheten består av sex enheter:
• Enheten för förebyggande arbete
• Utredningsenhet 1 (Mottagningsteam och Utredningsteam 1)
• Utredningsenhet 2 (Utredningsteam 2 och Utredningsteam 3)
• Öppenvårdsenheten
• HVB enheten
• Uppdragsenheten.

Vi är totalt ca 140 Medarbetare som arbetar utifrån förvaltningens gemensamma värdegrund och förhållningssättet Signs of Safety.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-12-08

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 2
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse. Vi kommer löpande kalla till intervju.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer AOV-2022-77
Kontaktperson Sara Gasser
Enhetschef
044-13 22 64
Kontaktperson Louise Nilsson
Enhetschef
044-13 62 98
Facklig företrädare Lavdim Rushiti
Vision
0768-82 74 51
Facklig företrädare Johanna Björklund
Akademikerförbundet SSR
044-13 23 95
Sista ansökningsdag 2022-12-08