Brandman sommaren 2023

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Nu söker vi dig som vill arbeta som brandman på heltid under sommaren 2023.
Räddningstjänsten i Kristianstad samt deltidsavdelningarna i Åhus, Tollarp, Degeberga, Arkelstorp, Broby och Sibbhult svarar för räddningstjänst i Kristianstad och Östra Göinge kommuner.

Vår operativa avdelning på heltid är uppdelad i fyra lag med nio personer i varje lag, inklusive styrkechef samt styrkeledare. Vi har ett gott samarbete i skiften, jobbar nära varandra och bidrar alla till en god stämning. Vi stöttar varandra i tuffa situationer och uppmuntrar varandra till fortsatt utveckling för högre kvalitet i vårt arbete. Vi ser framemot att få nya personer till oss som kan bidra till detta vidare.

Om du bedöms lämplig kommer vi inledningsvis att bjuda in till en träff/besök på vår station där du får möjlighet att se vår verksamhet och arbetsplats samt träffa några potentiella kollegor. Detta planeras till december månad men är inget krav för urvalsprocessen att medverka vid. Därefter kommer du att kallas till tester och intervjuer där fysisk och praktisk förmåga, stresstålighet samt samarbetsförmåga testas, vilket kommer att genomföras i januari 2023.

Vi ser fram emot din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som brandman inom räddningstjänst arbetar du med de insatser som görs vid bland annat bränder, trafikolyckor, kemikalieutsläpp och rasolyckor. Förutom räddningsinsatser arbetar du också med förebyggande brandskydd, utbildning, tillsyn, information och olika servicefunktioner.

Kvalifikationer

Vi vill att du har någon av följande utbildningar:
• slutförd utbildning från Statens räddningsverk, brandmanheltid
• slutförd utbildning från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, skydd mot olyckor
• pågående utbildning Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, skydd mot olyckor med max en termin kvar av utbildningen samt bevis för genomförd 56-timmars rök och kemutbildning.
• utbildning brandman deltid (RIB) med flerårig erfarenhet alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Vidare krävs god simkunnighet och fysisk status. Till din ansökan ska du bifoga intyg Guldbojen från Livräddningssällskapet. https://svenskalivraddningssallskapet.se/media/1270/intyg-guldbojen_havslivraddarutbildningen-180525.pdf

Du behöver även ha B-körkort och är meriterande om du har C-körkort.

Det är viktigt att du har en positiv läggning, är ansvarskännande, stresstålig och har god samarbetsförmåga. Eftersom vi arbetar för en jämnare könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande.

Övrigt

Räddningstjänsten i Kristianstad ansvarar för operativ och förebyggande verksamhet inom Kristianstad kommun och via avtal med Östra Göinge kommun samt samordnar arbetet med skydd och säkerhet i Nordöstra Skåne. Räddningstjänsten lyder under räddningsnämnden. I förvaltningen finns cirka 80 anställda fördelade på fyra avdelningar och på deltidsstationerna finns cirka 85 anställda. I Östra Göinge kommun finns två deltidsstationer med cirka 40 anställda.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-12-11

Anställningsform Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 5
Tillträde Vi erbjuder fyra vikariat på heltid med varaktighet på tre månader. Det kan finnas möjligheter till fortsatt anställning under hösten 2023.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer RTJ-2022-21
Kontaktperson Anders Olofsson
Operativ chef
044-200 400
Facklig företrädare Pär Persson
Kommunal
044-200 400
Facklig företrädare Hans Lindell
Ledarna
044-200 400
Sista ansökningsdag 2022-12-11