Ledsagare/ Avlösare

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vi söker dig som vill arbeta som ledsagare eller avlösare med eget uppdrag till en eller flera kunder med olika funktionsnedsättningar.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består i att utföra ledsagning eller avlösning till kunder med beviljad LSS-insats. Arbetet innebära att ge ett individuellt stöd i olika vardagsaktiviteter som kan ske både i och utanför hemmet. Som ledsagare planerar du tillsammans med kunden in olika fritidsaktiviteter så som fika på stan, träning, biobesök eller bara ta en promenad.
Som avlösare arbetar du i kundens hem och avlöser närstående i omvårdnadsarbetet.

Insatserna ska stimulera till ett aktivt liv så att färdigheter utvecklas och skapar förutsättningar för framtiden utifrån vars och ens behov. I uppdraget ingår att stödja individens självbestämmande och personliga integritet.

Omfattningen är varierande mot bakgrund av kundens beviljade timmar. Arbetstid dag/kväll, både vardagar och helger.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill arbeta med människor och göra skillnad. Eftersom arbetet kräver kommunikation och dokumentation förutsätter vi att du behärskar svenska i tal och skrift. Det är meriterande om du har B-körkort.

Du har förmåga att lyssna, visa empati och respekt. Som ledsagare/ avlösare bör du vara lugn och öppen för nya erfarenheter och kunna anpassa dig till kundens behov. Vidare har du förmåga att kunna hantera svårare situationer.

Arbetet innebär en månadsplanering mellan dig och kunden som kan varierar från månad till månad.

Om du blir erbjuden anställning behöver du beställa och visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-12-15

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid / deltid
Antal sökande 2
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse. Anställning enligt PAN-avtal. Varierande omfattning efter kundens beviljade timmar.
Löneform Timlön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2022-251
Kontaktperson Anneli Sköld
Samordnare
044-13 63 38
Facklig företrädare Kommunal
010-442 79 57
Sista ansökningsdag 2022-12-15