Personlig assistent

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Som personlig assistent inom Kristianstad kommun ingår du i en organisation med nära samarbete med kund, kollegor, stödpedagog, enhetschefer och andra aktörer (enligt kunds behov och önskemål) i ett ständigt lärande. Som medarbetare hos oss erbjuds du ett meningsfullt arbete där du är med och gör skillnad i någons liv.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval, vilket innebär att vi kontinuerligt kallar sökande till intervju. Är du intresserad ber vi dig att skicka in din ansökan snarast, då anställning kan ske innan sista an-sökningsdag om vi hittar rätt kandidat. Annonsen visas längst till och med 2023-01-31.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består i att bistå en ung man utifrån de beslut som fattas enligt LSS.

Arbetsuppgifterna består främst i att ge våra kunder:
- individuellt stöd och omvårdnad
- utveckla och upprätthålla förmågor och kommunikation med hänsyn till funktionsnedsättningen
- stödja kundernas delaktighet i fritids- och kulturaktiviteter
- stödja kundernas delaktighet på alla olika nivåer, individ, grupp och samhällsnivå
- stödja kundernas självbestämmande och personliga integritet
- svara för social dokumentation enligt gällande riktlinjer
- i förekommande fall utföra medicinska uppgifter på delegation av sjuksköterska, eller bistå kund med egenvård.
- vara kontaktman och i denna roll svara för att genomförandeplan upprättas och följs upp


Kvalifikationer

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, är flexibel och stresstålig. Du främjar god arbetsmiljö, finner lösningar i vardagen och har ett professionellt förhållningsätt. Vidare har du förmåga att självständigt planera arbetet och fatta egna beslut samtidigt som du har förmåga att respektera fattande beslut och utföra arbetet på uppdrag av andra.

Vi ser gärna att Du är ansvarsfull och har konsekvenstänk utifrån olika situationer som uppstår. Att Du är lyhörd för kunds behov och att Du är lugn, även vid oförutsedda händelser. Du är lösningsfokuserad och flexibel och ser till att göra Ditt yttersta för att stötta kund. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Du som söker har gymnasieutbildning som barnskötare, omvårdnadsutbildning, eller 3 årig gymnasieutbildning med påbyggnadsutbildning som personlig assistent. Vi vill att du har erfarenhet av att stödja personer med autism..
Det är en fördel om du har erfarenhet att arbeta med alternativ kommunikation, TAKK.
Eftersom arbetet kräver kommunikation och dokumentation förutsätter vi att Du har datorvana samt behärskar svenska i tal och skrift. Det är meriterande om du B-körkort för manuell växellåda.

Om du blir erbjuden anställning inom funktionsstöd behöver du beställa och visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-01-31

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 5
Tillträde Tillträde för tjänsterna är enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2022-246
Kontaktperson Joakim Sillhag
Enhetschef
044-13 23 37
Sista ansökningsdag 2023-01-31