Stödpedagog till Daglig verksamhet

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Har du utbildning inom funktionshinderområdet och erfarenhet av arbete med människor med funktionsvariationer samt har intresse för att vara med och utveckla daglig verksamhet så är du personen vi söker, vi söker en stödpedagog i vårt resursteam. I daglig verksamhet arbetar vi med delaktighet och individen i centrum, här vill vi hela tiden finna nya vägar för att tillgodose intresse och personlig utveckling.

Arbetsuppgifter

Som stödpedagog förväntas du handleda och implementera pedagogiska arbetssätt i det kundnära arbetet. Du utvecklar det pedagogiska arbetet där alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) är en viktig del som främjar kundens självbestämmande och delaktighet. Du kommer också att handleda arbetsgrupper i social dokumentation och utvecklande arbetssätt.
Samarbete med övriga stödpedagoger i daglig verksamhet, med enhetschef och övriga i arbetsgrupperna är en mycket viktig del för att föra våra verksamheters utveckling framåt. Som resursare är din arbetstid förlagd i några av våra verksamheter, för att täcka frånvaro av olika slag. Du har din fasta placering i en av de verksamheterna. Ditt stödpedagoguppdrag är således också fördelat över ett visst antal av våra dagliga verksamheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig med eftergymnasial specialisering inom funktionshinderområdet som omfattar minst 200 yh poäng eller 60 högskolepoäng. Utbildningen ska ha tydlig inriktning mot funktionshinderområdet i hela sin omfattning samt att du har en gedigen erfarenhet av arbete med människor med funktionsvariationer, inom LSS verksamhet.

Rollen kräver att du har god datorvana och god vana och intresse av pedagogiska program. Att ha kunskap, erfarenhet och intresse av AKK och tydliggörande pedagogik är absolut nödvändigt för att skapa delaktighet och självbestämmande för verksamhetens deltagare. Erfarenhet av Lågaffektivt bemötande (LAB) och andra metoder/modeller så som till exempel sociala berättelser, rit, prat och samtalsmatta etc är meriterande. Du är intresserad av att söka, sortera, inhämta fakta, information och nya rön av betydelse för det kundnära arbetet. Eftersom arbetet kräver kommunikation och dokumentation förutsätter vi att du behärskar svenska språket i tal och skrift. B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

Som person är du socialt kompetent och har god samarbetsförmåga. Du har förmåga att samarbeta med kollegor, att lyssna, visa empati och respekt. Du är prestigelös samt uppmärksammar och belönar andras bidrag. Vidare har du hög förmåga att leverera resultat i form av kvalité. Du arbetar på ett systematiskt, metodiskt och pålitligt sätt och har lätt för att fokusera på kundens behov och uppnå god kundtillfredsställelse.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-10-02

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2022-217
Kontaktperson Jenny Thulin
Enhetschef
044-13 63 81
Facklig företrädare Anneli Hedin
Kommunal
044-13 25 69
Sista ansökningsdag 2022-10-02