Stödassistent till Önnestad

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Nu söker vi två stödassistenter som vill vara med och utveckla verksamheten utifrån kundernas behov. Vi är en framåt grupp som har arbetat fram väl implementerade metoder på ett kund fokuserat sätt. Värdegrunden med ledorden medborgarvärde, delaktighet, öppenhet och glädje är en given del av vår vardag. Låter detta intressant? Är du en engagerad, kreativ person med ett pedagogiskt tänk och har en god samarbetsförmåga? Vi söker dig som har ett lågaffektivt bemötande, är flexibel och ser helheten. Har du erfarenhet och intresse av att göra skillnad så är du rätt person för vår verksamhet! Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består främst i att ge våra kunder:

• Individuellt stöd och omvårdnad
• Utveckla och upprätthålla förmågor och kommunikation med hänsyn till funktionsnedsättningen
• Stödja kundernas delaktighet
• Stödja kundernas självbestämmande och personliga integritet
• Svara för social dokumentation enligt gällande riktlinjer
• I förekommande fall utföra medicinska uppgifter på delegation av sjuksköterska
• Vara kontaktman och i denna roll svara för att genomförandeplan upprättas och följs upp

Kvalifikationer

Vi söker dig med godkänd utbildning från barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete eller pedagogiskt arbete eller vård- och omsorgsprogrammet med yrkesutgång funktionshinder eller psykiatri alternativt annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig. Erfarenhet av att ha arbetat med människor med funktionsvariationer krävs för arbetet liksom att du kan dokumentera. Eftersom arbetet kräver kommunikation och dokumentation förutsätter vi att du har datorvana och behärskar svenska i tal och skrift. B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

Vi söker dig som är socialt kompetent och har god samarbetsförmåga, är stresstålig, flexibel och finner lösningar i vardagen. Du har förmåga att planera och strukturera arbetet utifrån ett helhetsperspektiv, kan fatta egna beslut samtidigt som du har förmåga att respektera fattade beslut och kan utföra arbete på uppdrag av andra. Som person är du lyhörd för kundernas behov. Du kan arbeta både ensam och tillsammans med kollegor. I tjänsten ingår kontaktmannaskap.

Vi söker dig som kan arbeta dag/kväll/helg och erbjuder nu en tillsvidareanställning och ett graviditetsvikariat.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också kost- och restaurangenheten, myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-10-09

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 2
Tillträde Båda tjänsterna har tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Vikariatet har slutdatum 2023-12-31 med eventuell förlängning.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2022-214
Kontaktperson Ulrika Mattisson
Enhetschef
0733-13 53 37
Facklig företrädare Kommunal
010-442 79 57
Sista ansökningsdag 2022-10-09