Enhetschef till Hälso- och sjukvårdsenheten, inriktning funktionsstöd

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Omsorgsförvaltningen befinner sig i ett innovativt förändringsarbete för att få full kraft i kvalitetsarbetet. Arbetet pågår kontinuerligt med att fortsätta utveckla organisationen med fokus på att stödja kunder till en meningsfull tillvaro.

Vi söker en enhetschef som tillsammans med kollegor ska leda vår kommunala Hälso- och sjukvård, specifikt inom området för funktionsstöd, framåt i det utvecklingsarbete som är påbörjat. Vill du vara med på den resan? Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

I uppdraget ingår chefsansvar för verksamhet, kvalité, personal, ekonomi och arbetsmiljö. Du förväntas skapa en verksamhet som håller hög kvalitet med nöjda patienter samt ett gott arbetsklimat och teambildning utifrån våra tre ledord: trygghet, självständighet och delaktighet där externa aktörer är en del.

Som enhetschef förväntas du driva strategiskt utvecklingsarbete såväl som leda det dagliga operativa arbetet. Till din hjälp har du medarbetare så som undersköterskor, sjuksköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter samt logoped. Du är underställd verksamhetschefen för Hälso- och sjukvård och ingår i dess ledningsgrupp. Centrala HR-, Ekonomi, IT- och bemanningsfunktionen utgör också ett stöd till dig som chef i det dagliga arbetet.

Inom området för funktionsstöd är det stort fokus på rehabilitering och habilitering som på ett naturligt sätt förväntas utvecklas i takt med övriga hälso- och sjukvården. Målgruppen i enheten är patienter som bor i olika boendeformer, daglig verksamhet, fritidsverksamhet, korttidsvistelse och korttidstillsyn för barn samt personlig assistans, enligt LSS lagstiftningen.

Som enhetschef erbjuds du ledarutveckling, ledarstöd och strukturerad uppföljning av ditt chefsuppdrag. Läs mer och chefsuppdraget i kommunens Ledarpolicy på www.kristianstad.se.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten har du högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet samt ledarskapsutbildning. Vidare har du arbetslivserfarenhet inom området för funktionsstöd samt mångårig erfarenhet som chef eller ledare. För tjänsten krävs även att du har goda kunskaper i gällande lagstiftning och erfarenhet av budgetansvar, analys och uppföljning i syfte att styra och leda. Då arbetet kräver kommunikation och dokumentation förutsätts att du har god datorvana, kommunikationsförmåga samt behärskar svenska i tal och skrift. Du som söker till oss har B-körkort för manuellväxellåda för att enkelt kunna ta dig runt i vår kommun vid behov.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av förändringsledning och påbyggnadsutbildning inom området för funktionsstöd. Vi se gärna att du har tidigare erfarenheter av multiprofessionellt teamarbete och god kännedom om framtidsperspektiv och utveckling inom vård och omsorgsområdet.

För att lyckas i rollen är du en prestigelös och utvecklingsinriktad person. Det kommer naturligt för dig att prioritera och planerar i ditt arbete, samtidigt som du utan svårigheten kan ställa om utifrån verksamhetens behov. Du har en god samarbetsförmåga och tar ansvar för verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv. Du trivs med att arbeta i processer och bygga nya arbetssätt för att skapa teamkänsla. Vi ser gärna att du har ett ledarskap präglat av mod och tydlighet. I ditt chefsuppdrag arbetar du med helhetssyn, ser möjligheter och skapar tillsammans med medarbetarna förutsättningar för kvalitativ kommunikation, reflektion och feedback. Du är analytisk och strukturerad med förmåga att sätta mål och nå resultat utifrån gällande styrdokument.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-10-03

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde sker enligt överenskommelse och intervjuer kommer att ske löpande.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2022-203
Kontaktperson Anna-Karin Maletka
Verksamhetschef
044-13 62 55
Facklig företrädare Pillan Lindbergh
Vision
044-13 63 29
Sista ansökningsdag 2022-10-03