Undersköterska till Tollarp Centrum hemtjänst

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Nu har du möjlighet att göra skillnad! Vi på Tollarp Centrum hemtjänst söker dig som vill arbeta kundfokuserat för att göra varje dag så bra och meningsfull som möjligt för våra äldre medborgare. Vi är en grupp som är yrkesstolta, ansvarstagande, engagerade pålitliga samt uppmärksamma. Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Hemtjänsten utför insatser såsom service- och omvårdnad till personer i ordinärt boende. Din roll som undersköterska är ett spännande uppdrag då du kommer att stötta kunderna med omvårdnadsinsatser, service och stöd genom att motivera, stimulera efter deras förutsättningar och deras individuella behov och önskemål enligt beviljat bistånd. Din roll innefattar även att vara kontaktman till en eller flera kunder, upprätta genomförandeplan tillsammans och vara kontakten via andra viktiga instanser så att kunden får den bästa omsorgen. I arbetet ingår även dokumentation och framför allt en god kommunikation.

Hemtjänsten i kommunen är inne i en förändringsprocess där vi ska starta en ny enhet som ska utför serviceinsatserna städ, tvätt och inköp. På så vis kvalitetssäkrar vi alla delar och Tollarp hemtjänst är en av enheterna som då fokuserar helt på vård och omsorg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska. Har du arbetslivserfarenhet inom hemtjänst är det meriterande. Du vill arbeta i grupp och vill vara med och ta ansvar för kundfokuserat arbete samt arbetet som kontaktman. Du har en hög empatisk förmåga och ett stort engagemang för äldre människors välbefinnande. Vidare har du en positiv inställning och bidrar till ett gott arbetsklimat för att främja en god arbetsmiljö. För att trivas hos oss är det viktigt att du delar våra värderingar Engagemang - Kompetens och Omtanke. För tjänsten gäller att du är intresserad, sätter laget före jaget och har en vilja att utvecklas.
Eftersom dokumentation ingår i dina arbetsuppgifter förutsätter vi att du har en god datorvana, vi arbetar med Lifecare som planeringsverktyg. Kommunikation är ett viktigt verktyg i ditt arbete därav förutsätter vi att du behärska svenska i tal och skrift. Du behöver B-körkort för manuell växellåda för att ta dig runt till våra kunder. Du ska även kunna cykla då det förekommer cykelrundor.

Dina personliga egenskaper har stor betydelse och vi vill att du har ett intresse för människor och har ett professionellt och respektfullt bemötande i så väl lugna som stressiga situationer. Arbetet ställer krav på att du kan hantera snabba omställningar och vara flexibel.
Då du ofta arbetar på egen hand är det viktigt att du är trygg i dig själv och att du ser möjligheter istället för hinder. Som stöd för att du ska kunna fatta de beslut du behöver i det dagliga arbetet har du chef, planerare och kollegor.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-11-25

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 2
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2022-191
Kontaktperson Hesho Hama Rashid
Enhetschef
044-13 28 98
Sista ansökningsdag 2022-11-25