Skolsköterska

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Välkommen som skolsköterska på Rinkaby, Viby och Kiaby skolor!
Här blir du, tillsammans med våra elevhälsoteam, en viktig del i vårt gemensamma arbete att skapa de bästa förutsättningarna för varje elev.
Viby skola och Rinkaby skola är två F-6 skolor med samma rektor och samma elevhälsoteam. Kiaby skola är en F-6 skola med annan rektor och elevhälsoteam.

Som skolsköterska ansvarar du för din specifika kompetens med fokus på elevernas hälsa och välmående. Du har ett nära och gott samarbete med arbetslagen för att eleverna ska nå så långt som möjligt. Du kommer att få tillhöra ett kollegium som kännetecknas av kompetens och erfarenhet.

Vi har ett nytt elevhälsoteam som kommit en bit på vägen gällande vårt främjande och förebyggande arbete, men som också vill vidareutvecklas vidare. Både rektor och pedagoger har ett stort engagemang kring elevernas mående och måluppfyllelse, en tydlig strävan att lära nytt och gör gärna det lilla extra för att eleverna ska lyckas under sin skoltid hos oss.

Vi söker dig som har ett stort engagemang och som vill vara med och göra skillnad.
Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som skolsköterska har du möjlighet att göra skillnad på individ-, grupp- och organisationsnivå. I skolsköterskans dagliga arbete ingår hälsoundersökningar, hälsosamtal, vaccinationer, öppen mottagning, hälsoundervisning samt samverkan med övriga professioner inom elevhälsan genom elevhälsoteamets möten.

Som skolsköterska deltar du också i kvalitetssäkring och utveckling på skolan.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad sjuksköterska med påbyggnadsutbildning inom hälso- och sjukvård för barn och ungdom eller öppen hälso- och sjukvård/distriktsköterska alternativt skolsköterska. Vi vill att du är en stark drivkraft i det hälsofrämjande arbetet och har erfarenhet av att arbeta i team.

Det är en fördel om du erfarenhet av arbete som skolsköterska liksom erfarenhet från arbete med barn och ungdomar. God kännedom om det svenska skolsystemet är också meriterande. Givetvis har du god förmåga att använda digital teknik som redskap i ditt dagliga arbete och det är meriterande om du har erfarenhet av journalföringsprogrammet PMO. B-körkort är ett krav.

För att lyckas i rollen behöver du ha förmåga att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är en person med god samarbetsförmåga och ansvarskänsla, du är noggrann och strukturerad.

När vi vill erbjuda dig tjänsten krävs det att du visar upp ett utdrag ur polisens belastningsregister för att vi ska kunna anställa dig, enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ i skollagen.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-08-18

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2022-349
Kontaktperson Annika Månsson
Rektor
044-13 48 07
Kontaktperson Malin Berg
Verksamhetschef, elevhälsans medicinska insats
044-13 48 30
Facklig företrädare Agneta Rooth
Vårdförbundet
0733-13 52 96
Sista ansökningsdag 2022-08-18