Lärare gymnasiesärskolan - Administration, Handel och Varuhantering

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vi är 40 engagerade medarbetare med olika yrkesbefattningar som tillsammans skapar de bästa förutsättningar för eleven att nå målen. Verksamheten kännetecknas av ett gott klimat där kollegialt lärande och samarbete står fokus. Det finns fina förutsättningar för givande undervisning. Arbetet är stimulerande då eleverna ger mycket tillbaka.

Arbetsuppgifter

Som lärare på programmet för administration, handel och varuhantering på gymnasiesärskolan, är ditt uppdrag att ge eleverna bästa möjliga förutsättningar att skaffa sig kunskaper för att till exempel kunna arbeta i en affär eller på ett lager.
Du undervisar eleverna i de kurser som ingår i programmet och ansvarar för att placera och vägleda dem under de perioder av arbetsplatsförlagt lärande som ingår i utbildningen.

I arbetet ingår undervisning utifrån gymnasiesärskolans läroplan som stimulerar elever till lärande och eget ansvar. Din yrkeskunskap omsätter du till praktiska, pedagogiska, arbetsliknande utbildningsmoment där teori och praktik samverkar. Vid planering och individanpassning av undervisningen använder du dig av ungdomars vardag och kultur, alternativa läroverktyg, aktuell forskning samt en vetenskaplig grund. Du reflekterar enskilt och tillsammans med kollegor över arbetet, i syfte att ständigt utvecklas såväl pedagogiskt som yrkesmässigt. Vidare bedömer, analyserar och dokumenterar du den enskilde elevens behov och resultat, där bedömning från praktik vägs in.

I rollen som ledare skapar du en trygg och utvecklande lärmiljö samt verkar för att eleverna lär sig vikten av en säker arbetsmiljö för ett hållbart yrkesliv. Du ansvarar även för utrustningen som används i utbildningen och lär eleverna att vårda den. Du skapar förtroendefulla relationer till elever och övriga samarbetspartners som genomsyras av positiva förväntningar. I syfte att säkerställa tillgången till arbetsplatsförlagda praktikplatser ingår det att skapa och vårda nätverk.

Kvalifikationer

Vi söker dig som i första hand har lärarlegitimation med inriktning mot gymnasiesärskolans yrkesämnen inom programmet för administration, handel och varuhantering. I andra hand har du lärarexamen med inriktning mot gymnasiesärskolans yrkesämnen inom programmet för administration, handel och varuhantering. I tredje hand innehar du högskolebehörighet så att du kan söka yrkeslärarutbildning. Vi ser gärna att du har yrkesutbildning, dokumenterad branscherfarenhet samt specialiserade yrkeskunskaper inom administration, handel och varuhantering. Erfarenhet av arbete i gymnasiesärskolan är meriterande.

Du ska ha förmåga att planera individanpassad och varierad undervisning utifrån översiktlig pedagogisk plan. Du ska ha förmåga att integrera digital teknik i undervisningen samt som redskap för information, dokumentation och kommunikation. Arbetet kräver att du har god samarbets- och kommunikativ förmåga.

Du är en professionell, ansvarstagande och tydlig ledare som kan fatta beslut, strukturera och organisera. Ditt ledarskap präglas av förmåga att sätta gränser och du är en god representant för vår värdegrund. Du skapar förståelse för vikten av säker arbetsmiljö för ett långt och hållbart arbetsliv.

För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis samt lärarlegitimation. När du erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-08-14

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde 2022-10-03
2022-10-03 eller snarast enligt överenskommelse. I denna rekrytering arbetar vi med löpande intervjuer.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2022-348
Kontaktperson Helen Andersson
Rektor
044-13 60 48
Facklig företrädare Per-Ola Kronbäck
Lärarnas Riksförbund
per.kronback@utb.kristianstad.se
Sista ansökningsdag 2022-08-14