Socialsekreterare, vikariat till försörjningsstöd

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Arbete- och välfärdsförvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.
Vi arbetar utifrån vår vision Möjlighet att lyckas och vår värdegrund som utgår från de fem begreppen: Respektfull, Delaktighet, Resultatinriktad, Professionell och Tillitsfull. Orden är grunden i vårt varumärke och de beskriver hur förvaltningen vill uppfattas av dem vi är till för.

Verksamheten Utredning försörjning har cirka 70 medarbetare som arbetar för att nå målet att ha en etablerad och självförsörjande befolkning. Verksamheten är fördelad i tre enheter med team och teamledare. Arbetet är klientnära och omväxlande.


Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta klientnära med att stötta medborgare mot en självförsörjning. Under tiden kommer du också att utreda rätten till ekonomiskt bistånd. Det är varierande arbetsuppgifter såsom handläggning, utredning, myndighetsutövning, kontakt med externa samarbetspartners, rådgivning och uppföljning,

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av socialt arbete, handläggning av ekonomiskt bistånd och myndighetsutövning. Erfarenhet av verksamhetssystemet Lifecare är meriterande.

I arbetet förekommer dokumentation och kommunikation som kräver att du har god datorvana, har kunskap i Officepaketet och att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Det är en fördel om du har språkkunskaper i andra språk. Vidare krävs B-körkort samt att du har cykelkunskaper.

Du är en person med gott bemötande och god samarbetsförmåga. Din förmåga att hantera människor i kris och din goda struktureringsförmåga kommer väl till pass i arbetet. Det är viktigt att du är en person som med kreativitet och utan rädsla för utmaningar tar dig an uppdraget. Det krävs att du är självgående och ansvarstagande och förhåller dig till uppsatta mål och förväntningar på ett sätt som även skapar engagemang hos andra. Du är van att arbeta i en tillitsstyrd organisation och förstår att samverkan är nyckeln till framgång.

Övrigt

Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-08-10

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tjänsten är ett vikariat på heltid under perioden 2022-10-01--2023-01-31
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer AOV-2022-54
Kontaktperson Linnea Persson
Enhetschef
044-135929 linnea.persson2@kristianstad.se
Facklig företrädare Akademikerförbundet SSR
akademssr@kristianstad.se
Facklig företrädare Vision
vision@kristianstad.se
Sista ansökningsdag 2022-08-10