Leg. sjuksköterska till Hemgångstödsteamet

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vill Du vara med och fortsätta utveckla en spännande verksamhet i form av Hemgångsstödsteamet? En av våra medarbetare ska vidare till nya utmaningar och en av våra sjuksköterskor arbetar aktivt med införandet av nya journalsystem och därför behöver vi förstärka sjuksköterskegrupp i Hemgångstödsteamet. Välkommen med din ansökan!

Omsorgsförvaltningen befinner sig i ett omfattande innovativt förändringsarbete. Vi söker dig som vill vara med och fortsätta att utveckla Hemgångsstödsteamet i Kristianstad kommun. Teamet består av biståndshandläggare, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter samt specialistundersköterskor, totalt 27 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Vi söker sjuksköterska till Hemgångsstödsteamet! Teamet ansvarar för patient processen (samverkan vid utskrivning), det vill säga planering i samband med sjukhusvistelse, där syftet är att kunder med behov av fortsatt vård- och omsorg ska kunna återgå hem efter sjukhusvistelse.

Teamet ansvarar också för patient processen när insatsen Hemgångstöd beviljas, då från planering till utförande under ca 3 veckors tid. Återhämtning, träning och rehabilitering kommer att ske i hemmiljön. Teamet har ett nära samarbete med Region Skåne.

Du arbetar med medicinska bedömningar, läkemedelshantering, stöd och rådgivning till omvårdnadspersonalen. Du arbetar stor del av din arbetsdag i den gemensamma IT-systemet Mina planer där all planering inför samverkan vid utskrivning sker. Du kommer dessutom att delta i samordnad individuell planering (SIP).

Sjuksköterskan har till uppgift att samordna och planera de samlade hälso- och sjukvårdsinsatserna för den enskilde vårdtagaren och att ha kontakt med anhöriga. Vi söker dig som tycker om att arbeta självständigt i samarbete med övrig vårdpersonal. En viktig del i arbetet är att arbeta i team kring patienten för att få en god helhetssyn. Vi erbjuder ett spännande och utmanande arbete. Fokus på arbetet ligger i det tvärprofessionella teamarbetet för att skapa möjligheter för våra patienter att känna trygghet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom hemsjukvård och gärna vidareutbildning inom Vård av äldre. Har du erfarenhet av arbete i vårdplaneringsteam är det meriterande liksom tidigare erfarenheter av multiprofessionellt teamarbete.

Du bör ha god kännedom om regional och kommunal hälso-och sjukvård, ett salutogent och rehabiliterande förhållningssätt samt god kännedom om socialtjänstlagen.

Vi vill att du har goda datorkunskaper och uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift. I arbetet är det en fördel om du har förmåga att delegera och handleda omvårdnadspersonalen på ett pedagogiskt och informativt sätt. B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

Som person har du förmågan att arbeta både självständigt och tillsammans med andra, att lyssna, visa empati och respekt. Du är prestigelös och uppmärksammar och belönar andras bidrag och har förmågan att planera och organisera ditt arbete och har lätt för att sätta upp mål, organisera resurser, följa upp och avsluta aktiviteter. Vidare har du förmågan att skapa och bibehålla goda relationer, både intern och externt. Du samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner. I rollen är det en fördel om du har förmågan att prestera i en pressad miljö och arbetar på ett systematiskt, metodiskt och pålitligt sätt.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-09-06

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 2
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2022-175
Kontaktperson Marketa Svitac
enhetschef
0733-13 52 46
044-13 52 46
Facklig företrädare Vårdförbundet
0771-420 420
Sista ansökningsdag 2022-09-06