Undersköterska till hemtjänsten

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vill du bli en del av Teamet i Arkelstorp och jobba med oss i den natursköna miljön kring sjöriket. Då är du välkommen med din ansökan.

Arbetsuppgifter

Hemtjänsten utför insatser såsom service- och omvårdnad till personer i ordinärt boende. Det är ett spännande uppdrag som även innefattar att vara Kontaktman till en eller flera kunder, upprätta genomförandeplan tillsammans och vara kontakten via andra viktiga instanser så att kunden får den bästa omsorgen. I arbetet ingår även dokumentation och framförallt en god kommunikation.

Hemtjänsten i kommunen är inne i en förändringsprocess där vi ska starta en ny enhet som ska utför serviceinsatserna städ, tvätt och inköp. PÅ så vis kvalitetssäkrar vi alla delar och Arkelstorp hemtjänst är en av enheterna som då fokuserar helt på vård och omsorg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har godkänd utbildning inom vård och omsorg, via omvårdnadsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Har du arbetslivserfarenhet inom hemtjänst är det meriterande. Eftersom kommunikation och dokumentation ingår i dina arbetsuppgifter förutsätter vi att du har datorvana och behärska svenska i tal och skrift. Du behöver B-körkort för manuell växellåda för att ta dig runt till våra kunder. Du ska även kunna cykla då det förekommer cykelrundor.

Dina personliga egenskaper är har stor betydelse och vi vill att du har ett intresse för uppdraget och att du tycker om att möta människor utifrån deras olika förutsättningar i syfte att uppnå kvalitativa och individanpassade lösningar. Då du ofta arbetar på egen hand är det viktigt att du är trygg i dig själv och att du ser möjligheter istället för hinder. Vidare vill vi att du har ett bra bemötande och hanterar de situationer som uppkommer i arbetet med taktfullhet. Som stöd för att du ska kunna fatta de beslut du behöver i det dagliga arbetet har du planerare, kollegor och chef. Du är en person som tar stort ansvar för ditt arbete, är självständig och har lätt för att jobba med andra.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-08-21

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde för tjänsten är enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2022-168
Kontaktperson Malin Axelsson
Enhetschef
044-13 66 63
Facklig företrädare Ewelina Wojciechowska
Kommunal
044-13 43 96
Sista ansökningsdag 2022-08-21