Stödpedagog Daglig verksamhet Kanonen och KNT

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Kanonen är en lite lugnare producerande verksamhet med olika arbetsuppgifter och i Kommunnyttiga tjänster (KNT) ingår Möbellager, Trädgårdsgrupp, Kanot- och Vandringsleds grupp, Fixarna och Interna service. Här finns möjligheten att genom roliga och aktiva arbetsuppgifter vara delaktig i varje kunds personliga utveckling. Eftersom det ingår många olika inriktningar i verksamheten söker vi dig som är flexibel och tycker om omväxling och olikheter.

På Kanonen och KNT arbetar vi mycket fysiskt så det är viktigt att du kan och tycker om den typen av arbete. Många av våra uppdrag utförs utomhus!

Vi utför vi tillsammans, medarbetare och deltagare i daglig verksamhet, många olika uppdrag till och samarbetar med olika förvaltningar i kommunen. Att se möjligheter i olika uppdrag och ge rätt stöd för deltagarnas utveckling och självständighet i sysslor är en mycket viktig egenskap!

Vi ser fram emot din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som stödpedagog förväntas du handleda och implementera pedagogiska arbetssätt i det kundnära arbetet. Du utvecklar det pedagogiska arbetet där alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) är en viktig del som främjar kundens självbestämmande och delaktighet.

Det ingår flera olika producerande verksamheter i enheten och att aktivt vara delaktig i varje kunds möjlighet till utveckling och självständighet, tillsammans med kollegor, är en viktig del i arbetet.

Verksamheten arbetar för att främja kundernas självbestämmande och delaktighet bland annat genom GP (Genomförandeplan), APM (Arbetsplatsmöte för kunderna), Brukarundersökning och inte minst i vardagen. Detta är en viktig del för stödpedagog att leda tillsammans med samordnare och enhetschef.

Du kommer också handleda arbetsgruppen i social dokumentation och utvecklande arbetssätt. Samarbetet med arbetsgrupperna, samordnare och enhetschef är mycket viktig del för att föra verksamhetens utveckling framåt.

Kvalifikationer

Vi söker dig med eftergymnasial specialisering inom funktionshinderområdet som omfattar minst 200 yh poäng eller 60 högskolepoäng. Utbildningen ska ha tydlig inriktning mot funktionshinderområdet i hela sin omfattning samt att du har en gedigen erfarenhet av arbete med människor med funktionsvariationer, inom LSS verksamhet.

Rollen kräver att du har god datorvana samt god vana och intresse av pedagogiska program. Att ha kunskap, erfarenhet och intresse av AKK och Tydliggörande pedagogik är absolut nödvändigt för att skapa delaktighet och självbestämmande för verksamhetens deltagare. Erfarenhet av Lågaffektivt bemötande (LAB) och andra metoder/modeller så som t ex sociala berättelser, rit prat och samtalsmatta etcetera är meriterande.

Du är intresserad av att söka, sortera, inhämta fakta och information och nya rön av betydelse för det kundnära arbetet. Eftersom arbetet kräver kommunikation, information och dokumentation förutsätter vi att du behärskar svenska språket i tal och skrift. B körkort för manuell växellåda är ett krav och en hel del körning ingår i tjänst.

Som person är du socialt kompetent och har god samarbetsförmåga. Du har förmåga att samarbeta med kollegor, att lyssna, visa empati och respekt. Du är prestigelös samt uppmärksammar och uppskattar andras bidrag i arbetet. Vidare har du en hög förmåga att leverera resultat i form av kvalité. Du arbetar på ett systematiskt, metodiskt och pålitligt sätt och har lätt för att fokusera på kundens behov och uppnå hög kundtillfredsställelse.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-08-28

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde för tjänsten är enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2022-171
Kontaktperson Christina Jönsson
Enhetschef
044-13 63 67
Kontaktperson Magnus Åfeldt
Samordnare
0738-53 24 84
Facklig företrädare Driton Mehmeti
Kommunal
0732-31 72 75
Sista ansökningsdag 2022-08-28