Stödassistent Mässen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Mässen är en daglig verksamhet enligt LSS för personer med IF och autism spektrumstörning. Vi söker dig som brinner för AKK och tydliggörande pedagogik för att skapa begriplighet, rutiner och struktur för människor med autism diagnoser. Ett mål för Mässen är att skapa en kommunikativ miljö med möjlighet att uttrycka sig med hjälp av individuella kommunikationspass.

Du som medarbetare måste vara flexibel, strukturerad samt stå för tydlighet och trygghet för att skapa möjligheter. Vi arbetar med enskilda aktiviteter samt gruppaktiviteter som främjar det sociala samspelet. Varje kund erbjuds individuellt schema. Mässens medarbetare arbetar aktivt för att skapa delaktighet, självbestämmande för kunderna. Samtalsmatta, brukarundersökning och Arbetsplatsmöte (APM) är exempel på möjligheter för kund att påverka samt vara med och bestämma.

Arbetsuppgifter

Som stödassistent på daglig verksamhet är du med och skapar meningsfull sysselsättning för våra deltagare.
Arbetsuppgifterna består främst av att ge deltagarna:
- Individuellt stöd i sina aktiviteter
- Utveckla och upprätthålla förmågor och kommunikation med hänsyn till funktionsnedsättning
- Stödja kundernas delaktighet
- Stödja kundernas självbestämmande och personliga integritet
- Svara för social dokumentation enligt gällande riktlinjer
- I förekommande fall utföra medicinska uppgifter på delegation av sjuksköterska eller bistå kund med egenvård
- vara kontaktman och i denna roll svara för att genomförandeplan upprättas och följs upp

Kvalifikationer

Du som söker har Barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete, pedagogiskt arbete eller Vård- och omsorgsprogrammet med yrkesutgång funktionshinder eller psykiatri eller annan adekvat utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig.

Du behöver kunskaper och erfarenhet inom neuropsykiatri samt utbildning och erfarenhet av att arbeta med AKK och Tydliggörande pedagogik. Vi arbetar med ett Lågaffektivt bemötande (LAB) för att skapa en lugn miljö där våra kunder får en bra balans mellan krav och förmåga och det är en fördel om du har utbildning i LAB. Utbildning i samtalsmatta, rit prat och sociala berättelser är också meriterande. Erfarenhet av att arbeta med kunder som kan ha ett utmanande beteende är meriterande samt förmågan att analysera orsak till detta.

Du har en förmåga att följa instruktioner, rutiner, lagstadgade krav och policy. Vidare har du en analytisk förmåga som du gärna diskuterar med kollegor för att skapa bästa förutsättningar för kundernas utveckling. En förmåga att samarbeta med kollegor, stödpedagog, samordnare och enhetschef är en mycket viktig egenskap.

Då arbetet kräver kommunikation och dokumentation förutsätter vi att du på ett tydligt sätt behärskar det svenska språket i tal och skrift. God datorvana och kunskaper i vårt dokumentationssystem (Life Care) är meriterande. Likaså kunskaper och erfarenhet av att arbeta med tecken som alternativ och kompletterande kommunikation (TAKK). För tjänsten krävs B körkort för manuell växellåda så en del körning ingår i tjänsten.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-08-28

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2022-174
Kontaktperson Christina Jönsson
Enhetschef
044-13 63 67
Kontaktperson Stefan Jönsson
Samordnare
0733-13 63 82
Facklig företrädare Eva Ljungberg
Facklig representant Kommunal
0724-678401
Sista ansökningsdag 2022-08-28