Stödassistent barnverksamhet

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Barnverksamheten riktar sig till barn och ungdomar som har funktionsnedsättning t.ex. autism. Du kommer till ett team där det finns stort engagemang och vilja för att möta våra kunder efter deras förmåga och behov.

Att vara stödassistent inom barn- och ungdomsverksamheten är ett värdefullt, utmanande och varierande arbete. Vi söker dig som är strukturerad och ansvarstagande, en lagspelare med förmåga att samarbeta i mindre grupp, flexibel, öppen för förändring och utveckling, med positivt engagemang i mötet med såväl kunder, kollegor som samarbetspartners. Vi erbjuder dig ett viktigt och värdefullt arbete där vi tillsammans gör skillnad varje dag.

Arbetsuppgifter

Barnverksamheten är inne i en expansiv fas och består av flera enheter. Uppdragen som utförs är LSS-insatserna korttidsvistelse utanför det egna hemmet, korttidstillsyn och ungdomsboende. Enheterna samarbetar tätt med varandra och du kommer att arbeta inom mer än ett område.

Du medverkar i de dagliga arbetsuppgifterna i verksamheten så som att stödja kunden i sin dagliga planering och genomförandet av aktiviteter. Utifrån ett barnperspektiv arbetar du med värdegrund och kvalitet som främjar kundens delaktighet, självbestämmande och integritet. Ditt arbetssätt präglas av ett salutogent perspektiv - möjliggöra ett liv som är hanterbart, begripligt och meningsfullt.

Arbetsuppgifterna består främst i att ge vår kund:
• stöd i sin vardag
• utveckling av sina förmågor
• med hjälp av visuellt tydliggörande och alternativ kommunikation ge kunden möjlighet att tolka och förstå sin omgivning.
• aktiviteter som stimulerar till ett meningsfullt liv så att färdigheter utvecklas och skapar förutsättningar för framtiden.
• uppmuntran och stöd utifrån kundens självbestämmande och personliga integritet
• dokumentera händelser och utveckling i riktning mot kundens mål

Kvalifikationer

Du som söker har barn och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete, pedagogiskt arbete eller vård och omsorgsprogrammet med yrkesutgång funktionshinder eller psykiatri eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig.

Meriterande utbildning och erfarenhet:
• Motiverande samtal
• Tydliggörande pedagogik
• Salutogent förhållningssätt
• Lågaffektivt bemötande
• Kommunikation och alternativ kommunikation
• Neuropsykiatri
• Social dokumentation
• Socialrätt,
• Evidensbaserad praktik
• Socialt samspel och nätverksteori

Vi vill att du har erfarenhet av att arbeta med människor som har funktionsnedsättning och det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med barn.

Då arbetet kräver kommunikation och dokumentation förutsätter vi att du på ett tydligt sätt kommunicera på svenska i tal och skrift. Vi ser gärna att du har förmågan att skriva tydligt, klart och välstrukturerat och kan anpassa dina texter utifrån den tilltänkta målgruppen. God datavana och kunskaper i Word samt kunskaper i Lifecare är meriterande.

Du har förmågan att följa instruktioner, rutiner, lagstadgade krav och policy. Du har förmågan att arbeta med andra människor; att lyssna, visa empati, respekt och är prestigelös. Det är också meriterande om du har förmågan att prestera i en pressad miljö och hantera svåra situationer. Vi ser gärna att du har förmågan att skapa och bibehålla goda relationer, både intern och externt liksom samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner.

Om du blir erbjuden anställning inom funktionsstöd behöver du beställa och visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-08-10

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 3
Tillträde Vi erbjuder två tillsvidareanställningar samt ett vikariat på 6 månader. Tillträde enligt överenskommelse. Vi kommer att intervjua löpande.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2022-173
Kontaktperson Malin Persson
Enhetschef
044-13 24 42
Facklig företrädare Victoria Thuresson
Kommunal
044–13 63 44
Sista ansökningsdag 2022-08-10