Mark-och exploateringschef

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Är du en kommunikativ chef som vill leda, motivera och utveckla dina medarbetare för att tillsammans skapa mervärde för Kristianstad? Har du ett stort engagemang för övergripande samhällsutveckling och verksamhetsområdet mark- och exploatering? Då har vi jobbet för dig!

Nu söker vi en Mark-och exploateringschef till Mark- och exploateringsenheten på Kristianstads kommun.

Vi erbjuder dig ett arbete i en positiv och trivsam arbetsmiljö med kompetenta medarbetare där du får möjlighet att vara med och bidra till ett hållbart samhällsbyggande! Som chef i Kristianstads kommun erbjuds du ledarutveckling, ledarstöd och strukturerad uppföljning av ditt chefsuppdrag. Läs mer om chefsuppdraget i kommunens Ledarpolicy på www.Kristianstad.se.

Mark- och exploateringsenheten arbetar med utvecklingsprojekt för ett hållbart samhällsbyggande i Kristianstads kommun. Vi leder och samordnar samhällsbyggandet från de övergripande översiktsplanerna till de enskilda avtalen för genomförande. Som företrädare för kommunen i egenskap av fastighetsägare ska vi strategiskt utveckla och optimera det kommunala markinnehavet. Vi genomför försäljning och köp av mark samt tar initiativ till planläggning av bostads- och verksamhetsetableringar.

Kommunen befinner sig i en expansiv fas och det är flertalet större projekt inom detta område som antingen är uppstartade eller på gång. Enheten är en del av avdelningen för tillväxt och hållbar utveckling, som innehåller fyra enheter och har det gemensamma uppdraget att
- arbeta för en långsiktigt hållbar tillväxt och ökad konkurrenskraft för Kristianstad
- arbeta med övergripande och strategiska utvecklingsfrågor som är viktiga för Kristianstad
- samordna och driva den långsiktiga inriktningen för Kristianstads kommun enligt vision och strategisk färdplan.

Arbetsuppgifter

Som mark- och exploateringschef ansvarar du för att leda och utveckla mark- och exploateringsverksamheten i kommunen. Du har en viktig roll både i samarbete gentemot kommunens andra verksamheter, statliga myndigheter, exploatörer och politiker. Med hjälp av strategisk omvärldsanalys arbetar du aktivt för att genomförandet av kommunens tillväxt når planerad utbyggnadstakt för infrastruktur, bostäder och arbetsplatser. I rollen som chef ingår ansvar för budget, personal och arbetsmiljö och du kommer att ha personalansvar för totalt 10 medarbetare.

Du kommer tillsammans med dina medarbetare att skapa strategier för arbetet med mark- och exploateringsfrågor. En stor del av arbetet innefattar också dialog med sakägare och intressenter för att skapa hållbara överenskommelser som varar över tid. En annan viktig del är att förhandla fram olika typer av avtal med både exploatörer och fastighetsägare.

Som enhetschef rapporterar du till avdelningschefen. I Kristianstads kommun verkar chefer för att alla medarbetare känner ett personligt medarbetarskap. I detta ingår medarbetarens förståelse för den egna uppgiften, ansvaret för att ta egna initiativ, förmågan att se sig själv som en viktig del av helheten samt att ta ansvar för utveckling och kvalitet.

För att möta vision 2030 krävs ett närvarande ledarskap. En chef företräder i alla sammanhang kommunen som arbetsgivare. Med medborgaren i fokus leder, motiverar och utvecklar ledaren sina medarbetare för att skapa mervärde för Kristianstads kommun. Som chef i Kristianstads kommun ingår att ansvara för och utveckla verksamhet, medarbetare och ekonomi.

Rådhus Skåne blir din arbetsplats i centrala Kristianstad på kommunledningskontoret.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har engagemang för övergripande samhällsutveckling och verksamhetsområdet mark- och exploatering. Du som söker har Civilingenjörsexamen inom lantmäteri/samhällsbyggnad eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Utbildning i fastighetsjuridik och fastighetsekonomi är meriterande.

Vi vill att du har erfarenhet från verksamhetsområdet, god insikt i lagstiftningen samt erfarenhet från ledande befattning. Det är meriterande om du har erfarenhet av ledande befattning i en politiskt styrd organisation liksom erfarenhet av avtalsskrivning, förhandling och genomförandefrågor.

Givetvis har du god datorvana och hanterar Officepaketet i ditt dagliga arbete. Då kommunikation och dokumentation ingår i din roll har du mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket och det är meriterande om du har god engelska i tal och skrift. Du som söker till oss har B-körkort för manuell växellåda för att enkelt ta dig runt i kommunen vid behov.

För att lyckas i ditt chefsuppdrag arbetar du med helhetssyn, ser möjligheter och skapar tillsammans med medarbetarna förutsättningar för kvalitativ kommunikation, reflektion och feedback. Du är analytisk och strukturerad med förmåga att sätta mål och nå resultat utifrån gällande styrdokument. Vidare är du lyhörd, nyfiken och förtroendegivande med förmåga att leda andra liksom har förmåga att fatta snabba beslut.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning kommer att göras innan anställning.

Övrigt

Kommunledningskontoret leder, samordnar, följer upp och utvecklar kommunens verksamhet utifrån en helhetssyn. Här finns verksamheter som ekonomi, HR, IT, medborgarcenter och strategiska frågor samt all gemensam service med lokalvårds-, måltids- och transportverksamheter i förvaltningen. Kommunledningskontorets arbete ska bidra till en positiv utveckling för alla som bor, arbetar, driver företag, studerar eller besöker vår kommun . Kommunstyrelsen ger ramarna och direktiven.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-08-14

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde för tjänsten är enligt överenskommelse. I denna rekrytering samarbetar vi med Jurek Rekrytering & Bemanning. Aktuella kandidater kommer att kontaktas från vecka 33 och framåt.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer KLK-2022-77
Kontaktperson Linn Marthinussen
Rekryteringskonsult, Jurek
076-002 69 41 linn.marthinussen@jurek.se
Facklig företrädare Maria Asklund
SSR
044-13 68 28
Facklig företrädare Marie Thiman
TCO
044-13 51 68
Sista ansökningsdag 2022-08-14