Undersköterska till Hemtjänsten Åhus

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Nu söker vi två undersköterskor till hemtjänsten, är du vår nya kollega?

Arbetsuppgifter

Du arbetar med att ge omsorg och service i ordinärt boende utifrån kundens behov samt delegerad hemsjukvård. I arbetet ingår även att vara kontaktperson, hjälpsamhet inom gruppen är ett krav. En viktig del i arbetet är att arbeta i team kring kunden för att få en god helhetssyn.

Vi arbetar med Lifecare som planeringsverktyg. Bilkörning samt cykelturer förekommer i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har godkänd utbildning inom vård och omsorg, via omvårdnadsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. All arbetslivserfarenhet är meriterande, arbetslivserfarenhet från hemtjänst eller annan vård och omsorg är starkt meriterande. Tjänsten kräver en stor del kommunikation med kunder, kollegor och övriga samarbetspartners samt dokumentation varför du behöver kunna kommunicera på svenska tal och skrift. Du behöver B-körkort för manuell växellåda för att ta dig runt till våra kunder. Du ska även kunna cykla då det förekommer även cykelrundor.

Du har ett intresse för uppdraget och du tycker om att möta människor utifrån deras olika förutsättningar i syfte att uppnå kvalitativa och individanpassade lösningar. Då du ofta arbetar på egen hand är det viktigt att du är trygg i dig själv och att du ser möjligheter istället för hinder. Du har ett professionellt bemötande gentemot kunder, närstående och kollegor. Du kan självständigt planera och strukturera arbetet. Det är viktigt att du respekterar fattade beslut samt bidrar till verksamhetens utveckling och en god arbetsmiljö. Du bör ha god samarbetsförmåga och vara tydlig i din kommunikation.

Hemtjänsten i Kristianstad kommun vill satsa på kvalitet och kompetens och står därför inför en omorganisering, där vi kommer att separera serviceinsatserna från omsorgsarbetet inom hemtjänsten. Detta för att du som undersköterska ska kunna fokusera på de dela som du är utbildad till att utföra. Omorganiseringen planeras genomföras hösten 2022.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-08-31

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 2
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2022-165
Kontaktperson Egzona Krasniqi
Enhetschef
044-13 46 54
Facklig företrädare Erica Norén
Kommunal
044-13 46 05
Sista ansökningsdag 2022-08-31