Lärare i grundsärskolan Hammars skola

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vi behöver utöka vårt härliga gäng här på Hammars skola A, en grundsärskola för årskurs F till 6. Vill du vara med och utveckla vår undervisning och skapa förutsättningar för våra elever att nå sin högsta nivå?

Då kan detta var något för dig. Vi söker speciallärare till våra elever på grundsärskolan i åk 4-6. Du kommer att arbeta i team med övriga speciallärare och tillsammans med elevassistenterna skapar ni en lärmiljö där våra elever utifrån sina förutsättningar kan växa i sitt lärande.

I denna rekrytering gör vi löpande urval vilket innebär att om vi hittar rätt person kan komma att tillsätta tjänsten innan sista visningsdag på annonsen som är 2022-07-27 Välkommen med din ansökan snarast.

Arbetsuppgifter

Som speciallärare arbetar du med fördjupade kunskaper kring utvecklingsstörning med fokus på individnivå. Med engagemang och entusiasm skapar du en trygg och pedagogisk lärmiljö som stimulerar, stärker och utmanar elevernas utveckling och lärande som grundar sig på ömsesidig respekt och samarbete.

Undervisningen utformas i enlighet med anpassad skolas läroplan där planering, förberedelse, genomförande samt utvärdering är viktiga grundpelare. Du använder specialpedagogiska metoder och anpassa undervisningen utifrån alla elevers förutsättningar med elevens bästa i fokus. Du arbetar för att undanröja hinder och svårigheter i lärmiljön genom att utveckla alternativa lärmiljöer och läroverktyg. I rollen utövar du ett gott situationsanpassat ledarskap såväl i som utanför klassrummet.

Du bidrar med kompetens i arbetet med pedagogiska utredningar, anpassningar och åtgärdsprogram genom att genomföra och dokumentera kartläggningar, utredningar och olika former av pedagogiska tester. Via dialog skapar du goda relationer som karaktäriseras av ömsesidig respekt, förtroende och positivt förhållningssätt.

På ett systematiskt sätt reflekterar du över och utvärderar det praktiska arbetet enskilt och tillsammans med andra. I arbetsuppgifterna ingår också att planera, prioritera och ta ansvar för sin egen tid och utveckling. I din roll håller du dig à jour om händelser i omvärld, ungdomskultur, aktuell forskning och driva utvecklingsarbete.

Kvalifikationer

I första hand söker vi dig som har lärarlegitimation med behörighet att som speciallärare undervisa avseende särskilt stöd i grundsärskola i årskurs 4-6. I andra hand dig som har lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i grundskolan, i svenska och SO i årskurs 1-6 med intresse för att läsa speciallärarprogrammet med inriktning utvecklingsstörning.

Uppdraget kräver att du har erfarenhet av 3 års väl vitsordat arbete med undervisning inom skolväsendet och erfarenhet av undervisning i skolform. Du är en trygg och pedagogisk ledare med förmåga till lågaffektivt bemötande. Vi vill att du är väl förtrogen med och lever upp till de yrkesetiska principerna för lärare. Har du erfarenhet av undervisning av elever i årskurs f-6 är det meriterande liksom erfarenhet av undervisning i särskola.

Du kan utöva ett situationsanpassat lärande och ledarskap som bygger på att du sätter dig in i elevernas situation och värderingar och möter dem där de befinner sig. Du skapar relationer såväl internt som externt som karakteriseras av respekt och förtroende och kan engagera, entusiasmera, stimulera och stärka eleverna till utveckling och lärande.

Vi vill att du har god kunskap om och förmåga att arbeta utifrån rådande styrdokument men även goda kunskaper avseende alternativa lärverktyg och förmåga att integrera dessa i undervisningen. Du har förmåga att anpassa arbetsmetoder och tillvägagångssätt till olika gruppers och individers förutsättningar. Givetvis har du förmåga att använda digital teknik som redskap för i ditt dagliga arbete.

Du är väl förtrogen med aktuell pedagogisk och didaktisk forskning. Du kan systematiskt reflektera och utvärdera arbetet enskilt och med andra för att nå utveckling. Naturligtvis kan du dokumentera med god kvalitet man också förmåga att planera och prioritera din arbetstid.

För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis samt lärarlegitimation. Finns inga behöriga legitimerade lärare, kan du som är obehörig anställas tidsbegränsat enligt skollagen. När vi vill erbjuda dig tjänsten krävs det att du visar upp ett utdrag ur polisens belastningsregister för att vi ska kunna anställa dig, enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ i skollagen.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-08-19

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse. I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och kommer kontinuerligt kalla intressanta sökande till intervju.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2022-339
Kontaktperson Rebecka Tillman
Rektor
044-13 52 67
Facklig företrädare Malin Fältman
Lärarnas Riksförbund
0733-17 19 31
Sista ansökningsdag 2022-08-19