Enhetschef, utvecklingsavdelningen barn-och utbildningsförvaltningen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Utvecklingsavdelningen inom Barn- och utbildningsförvaltningen i Kristianstad, har bland annat uppdrag att stödja alla skolformer för att utveckla barns och elevers måluppfyllelse. Utvecklingsavdelningen är en arbetsplats med flera spännande uppdrag.

Organisationen består av en central ledningsgrupp och fyra enheter, elevhälso- och didaktisk enhet, administrativ och samordnande enhet, modersmålsenheten och resursskolan. Vi samarbetar även med andra avdelningar inom förvaltningen inom olika skolutvecklingsprojekt. Utvecklingsavdelningen har även ett uppdrag att omvärldsbevaka och sprida vad som händer inom bland annat skolforskning både nationellt och internationellt.

Vi ser fram emot din ansökan!

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i ett nära samarbete med utvecklingschef med att arbeta fram tydliga strukturer, rutiner och arbetssätt. Vi vill skapa kända, trygga, effektiva och hållbara processer. Vår målsättning är att ge alla barn och elever likvärdiga förutsättningar att utvecklas till sitt bästa jag.

Som enhetschef hos oss leder du verksamheten utifrån nationella och lokala styrdokument. Du planerar, utvecklar och leder arbetet genom ett systematiskt kvalitetsarbete. Samverkan med aktörer utanför utvecklingsavdelningen ingår som en naturlig del i ditt arbete.

Uppdraget som enhetschef innefattar även ansvar för administration, ekonomi och lokalhantering inom hela utvecklingsavdelningen. Tillsyn och insyn av fristående verksamheter, gymnasieantagning, samordning av studie- och yrkesvägledning samt samordning av biblioteksfrågor ingår också i ditt ansvarsområde. Ansvaret för kulturnyckeln - ett samarbetsprojekt mellan barn- och utbildningsförvaltningen och kultur- och fritidsförvaltningen och mottagning av nyanlända finns också i din enhet. Du kommer att ha personalansvar för åtta medarbetare.

Att vara chef i Kristianstads kommun innebär att ansvara för och utveckla verksamhet, medarbetare och ekonomi. Våra chefer ska jobba med helhetssyn, utvecklingsinriktade och kommunikativa med fokus på mål och resultat. Med medborgaren i fokus leder, motiverar och utvecklar du dina medarbetare för att tillsammans skapa mervärde för Kristianstads kommun. Som chef i Kristianstads kommun erbjuds du ledarutveckling, ledarstöd och strukturerad uppföljning av ditt chefsuppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förmåga att engagera, stimulera och stärka medarbetare till goda prestationer och resultat som också har förmåga att skapa goda relationer. För att lyckas i rollen behöver du kunna ge feedback och skapa kvalitativ kommunikation. Du har förmåga att skapa relationer såväl internt som externt som karakteriseras av professionalitet, respekt och förtroende. Givetvis kan du sätta mål och nå resultat men har också en analytisk förmåga med långsiktigt- och helhetsperspektiv.

Du som söker har kandidatexamen eller motsvarande om minst 180hp/120p från högskola eller universitet som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget, till exempel pedagogisk utbildning. Vi vill att du har minst fem års arbetslivserfarenhet inom pedagogisk verksamhet och erfarenhet av ekonomi och budget. Du har dokumenterad arbetslivserfarenhet från projektledaruppdrag eller ledaruppdrag, gärna inom mångkulturellt arbete.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:
• arbeta med lokalfrågor och/eller byggnationer
• arbete med gymnasieantagning och tillsyn/insyn
• arbete i en politiskt styrd organisation
• arbetsmiljöarbete och samverkan med fackliga organisationer

Du har förmåga att kommunicera tydligt och klart i text och självklart hanterar du digitala verktyg utan svårigheter som redskap i ditt dagliga arbete. Du som söker till oss har B-körkort för att enkelt ta dig till våra lokaler och byggnationer i kommunen.

När vi vill erbjuda dig tjänsten krävs det att du visar upp ett utdrag ur polisens belastningsregister för att vi ska kunna anställa dig, enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ i skollagen.

Övrigt

Du kan även kontakta någon av våra fackliga kontaktpersoner:
Lars Nilsson, Lärarnas Riksförbund, 0733-13 48 85
Agneta Rooth, Vårdförbundet, 044-13 52 96
Pernilla Eriksson, Lärarförbundet, 044-13 48 27
Emelie Lindahl, Vision, 044-13 64 65

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-08-17

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde för tjänsten är enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2022-253
Kontaktperson Anna Karlsdotter
Utvecklingschef
044-13 22 99
Sista ansökningsdag 2022-08-17