Personlig assistent

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vill du också ha ett av Sveriges viktigaste jobb? Vi söker dig som vill vara med och fortsätta att utvecklas med oss!

Vi söker dig som har ett genuint intresse av att arbeta med människor. Dina främsta egenskaper är att du har ett bra bemötande där professionalism, arbetsglädje och respekt är dina ledord. Vi söker personliga assistenter som kan arbeta dag, kväll helg och vaken natt. Hos denna kund finns behov av dubbelassistans.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består i att bistå en kille med autism i hans dagliga livsföring, utifrån det beslut som har fattats enligt LSS.

Arbetsuppgifterna består främst i att ge våra kunder:
- individuellt stöd och omvårdnad
- utveckla och upprätthålla förmågor och kommunikation med hänsyn till funktionsnedsättningen
- stödja kundernas delaktighet i fritids- och kulturaktiviteter
- stödja kundernas delaktighet på alla olika nivåer, individ, grupp och samhällsnivå
- stödja kundernas självbestämmande och personliga integritet
- svara för social dokumentation enligt gällande riktlinjer
- i förekommande fall utföra medicinska uppgifter på delegation av sjuksköterska, eller bistå kund med egenvård.
- vara kontaktman och i denna roll svara för att genomförandeplan upprättas och följs upp

Som personlig assistent inom Kristianstads kommun ingår du i en organisation med nära samarbete med kund, kollegor, enhetschef och andra personer (enligt kunds behov/önskemål) i ett ständigt lärande. Som medarbetare hos oss erbjuds du ett meningsfullt arbete där du är med och gör skillnad i någons liv.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du är ansvarsfull och som har konsekvenstänk utifrån olika situationer som uppstår. Att du är lyhörd för kunds behov och att du är lugn, även vid oförutsedda händelser är en fördel. Du är lösningsfokuserad och flexibel och ser till att göra ditt yttersta för att stötta kund i hans vardag.

Du som söker har utbildning som personlig assistent, barnskötare eller som har omvårdnadsutbildning. Du har erfarenhet av att jobba som personlig assistent samt i förekommande fall utföra medicinska uppgifter på delegation från sjuksköterska eller bistå kund med egenvård. Vi ser gärna att du har kunskap om Autism. det är även meriterande om du har erfarenhet av lågaffektivt bemötande, alternativ kommunikation samt erfarenhet att arbeta med kunder som kan ha ett utmanade beteende. Eftersom arbetet kräver kommunikation och dokumentation förutsätter vi att du har datorvana samt behärskar svenska i tal och skrift. B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, är flexibel och stresstålig. Du främjar en god arbetsmiljö, finner lösningar i vardagen och du har ett professionellt förhållningssätt. Vidare har du förmåga att självständigt planera arbetet och fatta egna beslut samtidigt som du har förmåga att respektera fattade beslut och utföra arbete på uppdrag av andra.

Om du blir erbjuden anställning inom Funktionsstöd behöver du beställa och visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-09-11

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid / deltid
Antal sökande 6
Tillträde Vi erbjuder sex tillsvidareanställningar på heltid med start enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2022-159
Kontaktperson Justina Nordgren
Enhetschef
044-13 47 84
Kontaktperson Rickard Staf
Enhetschef
044132329 rickard.staf@kristianstad.se
Facklig företrädare Kommunal
010-442 79 57
Sista ansökningsdag 2022-09-11