Hjälpmedelskonsulent

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

En av våra fem hjälpmedelskonsulenter går vidare till annan tjänst och därför söker vi vår nästa kollega. Är det du?

Hjälpmedelscentrum Östra Skåne (HÖS) samordnar hjälpmedelsförsörjningen för kommunerna Bromölla, Östra Göinge, Osby, Hässleholm, Kristianstad, Hörby, Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad. Dessa kommuner har gått samman i en gemensam nämnd där Kristianstad kommun är värdkommun och HÖS organiseras under omsorgsförvaltningen. Vi finns på Kabelvägen 17 i Kristianstad och hos oss arbetar 41 medarbetare.

I uppdraget ingår att tillhandahålla inköp, lagerhållning, teknisk service, rådgivning, utprovning, recirkulation, distribution, utbildning, information, IT-stöd, miljövänlig kassation av hjälpmedel.

Vårt arbete och värdegrund baseras på ett professionellt bemötande med god service och ständiga förbättringar. Våra ledstjärnor är respekt, kommunikation och yrkesskicklighet

Vi ser fram emot din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som hjälpmedelskonsulent använder du ditt kunnande och din erfarenhet för att hitta lösningar tillsammans med förskrivare och patient. Du arbetar konsultativt och ger förskrivare expertstöd kring hjälpmedel. En del av arbetstiden är administrativ och du trivs därmed att jobba vid dator och via telefon. Din placering kommer att vara på hjälpmedelscentrum i Kristianstad. I arbetet ingår hembesök ute i de 11 kommunerna.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
• Sakkunnig inom specifika hjälpmedelsområden.
• Informera, utbilda och ge råd till förskrivare både vid utprovningar, via telefon och mail.
• Planera och leda förskrivarutbildningar.
• Leda sortimentsarbete och medverka i upphandlingar.
• Följer utvecklingen inom hjälpmedelsområdet. Du kommer att arbeta både självständigt och i team med konsulenter, tekniker samt personer inom administration och lager/logistik.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad fysioterapeut. Vi vill att du har flerårig yrkeserfarenhet inom din profession och det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som hjälpmedelskonsulent. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete som kommunal förskrivare. Vi ser gärna att du har vana att hålla utbildningar.

Då kommunikation och dokumentation ingår i arbetet kan du kommunicera väl i svenska både i tal och skrift och det är en fördel om du även kan kommunicera på något annat språk. Du behöver ha goda kunskaper i Office-paketet, samt allmän datorvana, då du ska journalföra och arbeta i våra verksamhetssystem. Du som söker har B-körkort för manuell växellåda för att enkelt ta dig runt till till våra samarbetskommuner.

För att lyckas i rollen ser vi att dina personliga egenskaper har stor betydelse, vilket innebär att du har ett professionellt bemötande, är positiv och engagerad. Vidare är du en kommunikativ person med god organisationsförmåga och du är initiativrik. I ditt arbete är du självgående och kan strukturera dina uppgifter på ett effektivt sätt. Du arbetar väl tillsammans med andra vilket innebär att du är lyhörd, öppen och har en rak kommunikation. Emellanåt är arbetsbelastningen lite högre och därför behöver du vara stresstålig.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-08-21

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde är snarast enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2022-157
Kontaktperson Kristina Björnlund
Hjälpmedelschef
044-13 42 48 (Tillgänglig fram till 20/7)
Kontaktperson Katrin Nilsson
Enhetschef
044-13 42 72 (tillgänglig efter 21/7)
Facklig företrädare Kerstin Larsson-Haglund
Fysioterapeuterna
044-13 55 89
Sista ansökningsdag 2022-08-21