Arbetsledare VA

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Tekniska förvaltningens anläggningsavdelning ansvarar för projektering, byggnation och förvaltning av kommunens ledningsnät, allmänna platser, parkmark, skyddad natur och de kommunala vägarna. Just nu bygger och genomför vi stora trafikförbättringsprojekt i och kring Kristianstad, samt så pågår ständigt arbete med ledningsförnyelse och omläggning av VA. Avdelningen hanterar även den myndighetsutövning som följer tekniska förvaltningens väghållningsansvar och markförvaltande.

Som chef i Kristianstads kommun erbjuds du ledarutveckling, ledarstöd och strukturerad uppföljning av ditt chefsuppdrag. Läs mer om chefsuppdraget i kommunens Ledarpolicy på www.Kristianstad.se.

Vi söker dig som vill ha ett stimulerande och utvecklande arbete. Gillar du dessutom att leda medarbetare och arbeta med projekt inom VA och gata? Då har vi jobbet för dig!

Arbetsuppgifter

För att möta vår vision 2030 krävs ett närvarande ledarskap. En chef företräder i alla sammanhang kommunen som arbetsgivare. Med medborgaren i fokus leder, motiverar och utvecklar ledaren sina medarbetare för att skapa mervärde för Kristianstads kommun. Att vara chef i Kristianstads kommun innebär att ansvara för och utveckla verksamhet, medarbetare och ekonomi.

Som arbetsledare ansvarar du för att planera, organisera, leda och följa upp det dagliga arbetet för flera av våra anläggningsprojekt. Du ska även tillse att projekten bedrivs på ett strukturerat, korrekt, kvalitativt och effektivt sätt, både utförandemässigt men även ekonomiskt. Du ansvarar för inköp av material och tjänster i enlighet med LOU och vårt inköpssystem.

Du kommer att ha personal-, ekonomi-, arbetsmiljö- och verksamhetsansvar för cirka 4 medarbetare. Du kommer även arbetsleda inhyrda resurser. Ditt uppdrag är att utföra VA-arbeten på uppdrag av flera intressenter inom kommunen. Även arbetsledning av andra typer av anläggningsprojekt kan bli aktuella.

I tjänsten ingår beredskap som en naturlig del i arbetet. Befattningen ingår i krigsorganisationen.

Kvalifikationer

Du som söker har relevant eftergymnasial utbildning med inriktning mot teknik eller annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har ledarskapsutbildning. Vi vill att du har erfarenhet av arbete med arbetsledaransvar med ett övergripande perspektiv samt erfarenhet av kostnadsansvar och arbetsmiljöansvar. Kunskap om de lagar som styr verksamheten är också ett krav.

Då kommunikation och dokumentation ingår i arbetet har du goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Det är meriterande om du även har goda kunskaper i engelska och andra språk. Du hanterar Windowsmiljön i ditt dagliga arbete och det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i Teams/Office 365. Du som söker till oss har B-körkort för manuell växellåda för att enkelt kunna ta dig runt i kommunen vid behov.

För att lyckas i ditt chefsuppdrag arbetar du med helhetssyn, ser möjligheter och skapar tillsammans med medarbetarna förutsättningar för kvalitativ kommunikation, reflektion och feedback. Du är analytisk och strukturerad med förmåga att sätta mål och nå resultat utifrån gällande styrdokument.

Övrigt

Tekniska nämnden ansvarar genom tekniska förvaltningen för utveckling, byggnation och förvaltning av kommunens allmänna platser och byggnader. Nämnden har även uppdraget att ordna kommunal vatten- och avloppsförsörjning (VA) och är väghållningsmyndighet för de kommunala vägarna.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-08-31

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer TEK-2022-42
Kontaktperson Anna Palm
Enhetschef
044-13 26 49
Facklig företrädare Johan Isberg
SACO
044-13 62 36
Sista ansökningsdag 2022-08-31