Fysioterapeut/ergonom, Arbetsmiljöenheten

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vi söker en engagerad fysioterapeut/ergonom till kommunens företagshälsa som delar vår passion för god arbetsmiljö och förebyggande arbete.

Kristianstads kommun har sedan många år en egen, inbyggd företagshälsa som är väl inarbetad med god förankring av sitt uppdrag. Arbetsmiljöenheten (AME) har som huvuduppgift att ge våra kunder stöd och råd i arbetsmiljöarbetet, hälso/friskvårdsarbetet och arbetsinriktad rehabilitering utifrån en oberoende expertroll och arbetsmiljölagens intentioner.

Vårt uppdrag har fokus på förebyggande och hälsofrämjande insatser, på grupp- och organisationsnivå och omfattar inte behandling och sjukskrivning. AME har en bred kompetens inom arbetsmiljö- och rehabilitering och ett välfungerande samarbete med förvaltningar och kommunala bolag. På arbetsplatsen finns 10 kollegor som väntar på dig, omfattande läkare, företagssköterskor, fysioterapeut, psykolog, arbetsmiljöingenjör, beteendevetare, administratör och verksamhetschef.

I teamet har vi lång och gedigen erfarenhet som tillsammans med en driven och engagerad chef vill skapa goda förutsättningar för dig. Vi har nya, verksamhetsanpassade och trevliga lokaler på Björkhem i Kristianstad med bra bussförbindelser från centralstationen.

Välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att få träffa dig!

Arbetsuppgifter

Som fysioterapeut hos oss arbetar du proaktivt och konsultativt mot våra kunder gällande arbetsrelaterad ohälsa i förebyggande och hälsofrämjande insatser på såväl individ-, grupp- och organisationsnivå. Du kommer bland annat arbeta med arbetslivsinriktade rehabiliteringsåtgärder, belastningsergonomiska riskbedömningar, arbetsförmågebedömningar och ergonomiska bedömningar i samarbete med övriga specialister i teamet. Vi delar med oss av vår kunskap inom arbetsmiljöområdet i kundmöten, utbildningar och föreläsningar där vi önskar att du har ett starkt bidrag.

Du har självständigt och ibland i samverkan med kollegor ett ansvar för att kvalitetssäkra och utveckla våra tjänster och uppdrag för våra kunder. Vi bedriver en planerad verksamhet, dagtid, där du aktivt kan påverka din planering. Vi dokumenterar i journalsystemet CGM J4.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint intresse för människor, deras hälsa och arbetsmiljö. Du har förmågan att se sambandet mellan arbete, livssituation och arbetsförmåga. Som person är du nyfiken, initiativrik och målmedveten med lösningsfokus.

Du är legitimerad fysioterapeut eller legitimerad sjukgymnast och har du vidareutbildning till ergonom är det meriterande. Vi vill att du har flerårig erfarenhet av bedömning och behandling inom företagshälsovård eller primärvård. Erfarenhet av företagshälsovård, arbetsrehabilitering, funktionsbedömningar är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att hålla utbildningar.

Då kommunikation och dokumentation ingår i arbetet har du goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Givetvis hanterar du Officepaketet och verksamhetssystem i ditt dagliga arbete. Du som söker till hos har B-körkort för manuell växellåda för att enkelt ta dig runt till våra arbetsplatser runt om i kommunen vid behov.

Övrigt

Kommunledningskontoret leder, samordnar, följer upp och utvecklar kommunens verksamhet utifrån en helhetssyn. Här finns verksamheter som ekonomi, HR, IT, medborgarcenter och strategiska frågor samt all gemensam service med lokalvårds-, måltids- och transportverksamheter i förvaltningen. Kommunledningskontorets arbete ska bidra till en positiv utveckling för alla som bor, arbetar, driver företag, studerar eller besöker vår kommun. Kommunstyrelsen ger ramarna och direktiven.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-08-12

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde för tjänsten är snarast enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer KLK-2022-62
Kontaktperson Mikael Holma
Enhetschef
044-13 57 17 mikael.holma@kristianstad.se
Facklig företrädare Kerstin Larsson-Haglund
Fysioterapeuterna
044-13 55 89 kerstin.larsson-haglund@kristianstad.se
Sista ansökningsdag 2022-08-12