Enhetschef vård- och omsorgsboende, inriktning korttidsboende och växelvård

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vi söker dig som tillsammans med oss vill utveckla vår verksamhet för att möta kundernas behov. Vårt fokus är en personcentrerad vård och omsorg och vi arbetar för att utveckla vår verksamhet med fokus att stödja våra äldre till trygghet och en meningsfull tillvaro hela livet ut. Vill du vara med oss på resan?

Omsorgsförvaltningen befinner sig i ett innovativt förändringsarbete för att få full kraft i kvalitetsarbetet. Arbetet pågår kontinuerligt med att fortsätta utveckla organisationen med fokus på att stödja kunder till en meningsfull tillvaro.

Vi söker nu enhetschef till en av våra korttid och Växelvårdsenheter då en av våra enhetschefer går vidare till nya utmaningar. Vi tror att du är en ledare som finner det stimulerande och utmanande att driva utveckling, samt har siktet inställt på kvalitet, delaktighet, meningsfull tillvaro för våra kunder.

Du erbjuds ledarutveckling, ledarstöd och strukturerad uppföljning av ditt chefsuppdrag. Läs mer och chefsuppdraget i kommunens Ledarpolicy på www.kristianstad.se.

Centrala HR-, Ekonomi, IT- och bemanningsfunktionen utgör ett stöd till dig som chef i det dagliga arbetet.

Omsorgsförvaltningen arbetar aktivt med att implementera Kristianstad kommuns värdegrund som är Medborgarvärde, Öppenhet, Delaktighet och Glädje. Vår Vision är: Vi lyfter Tillsammans!

Arbetsuppgifter

I uppdraget ingår fullständigt chefsansvar för verksamhet, kvalité, personal, ekonomi och arbetsmiljö.

Du leder, utvecklar och följer upp arbetet inom din enhet och kommer att ansvara för verkställighet för korttidsboende och växelvård. Beslut enligt gällande lagstiftning, mål, riktlinjer och policys.

Du ingår i ledningsgruppen för verksamhetsområdet Vård- och Omsorgboende. Tillsammans med kollegor, medarbetare och verksamhetschef hittar du nya vägar och arbetssätt för att utveckla verksamheten.

Du leder och utvecklar medarbetare i syfte att skapa ökad arbetsglädje samt ökad kvalitet för våra kunder. Som ledare har du förmågan att motivera, inspirera, vara gott föredöme och ha personlig omtanke. Vilket innebär att bygga relationer, vara lyhörd, uppmuntra till delaktighet och kreativitet. Samverkan internt och externt är en naturlig del i ditt arbete.

Ditt ledarskap är prestigelöst och du har förståelse för vikten av att dra nytta av alla delaktighet tillsammans.

Kvalifikationer

Du som söker har högskole-/universitetsexamen relevant för området, till exempel socionomutbildning, social omsorgsprogrammet eller annan högskole-/universitetsutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Ledarskapsutbildning samt utbildning i förändringsledarskap är meriterande. Vi vill att du har erfarenhet som chef eller ledare liksom erfarenhet av budgetansvar, personalansvar, kvalitetsansvar och analys och uppföljning i syfte att styra och leda. Goda kunskaper gällande lagstiftning inom verksamhetsområdet är också ett krav. Det är meriterande om du har vana från politiskt styrd verksamhet.

Du har god kommunikationsförmåga och behärskar svenska i tal och skrift och givetvis hanterar du Office-paket och verksamhetssystem i ditt dagliga arbete. Du har B-körkort för att enkelt kunna ta dig runt i verksamheten vid behov.

För att lyckas i ditt chefsuppdrag är du prestigelös och utvecklingsinriktad, du är lyhörd, motiverar och inspirerar. Vidare är du ett gott föredöme och har personlig omtanke. Du har förmåga att kunna samarbeta och ta ansvar för verksamheten ur ett större perspektiv. Ett ledarskap präglat av lyhördhet, mod och tydlighet.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-08-14

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2022-154
Kontaktperson Ulrika Johannesson Olsson
Verksamhetschef
044-13 58 80
Facklig företrädare Silvia Nichifor
Vision
044-13 66 94
Sista ansökningsdag 2022-08-14