Behandlingspedagog, Boendebasen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Boendebasen är ett stöd- och motivationsboende för kvinnor och män med missbruk. Alla personer som bor på Boendebasen ska vara nyktra och drogfria under boendetiden. På Boendebasen bedrivs stöd- och motivationsarbete för de boende men även till vuxna som är beviljade öppenvårdsinsatser. Vi arbetar mot klienters självständighet och aktivt deltagande i samhällslivet, det är detta som är i fokus i vårt utvecklingsarbete just nu.

Arbetsuppgifter

Som behandlingsassistent arbetar du med psykosocialt förändringsarbete för våra boende samt för klienter i öppenvården. En viktig uppgift är att skapa förutsättningar för en fungerande vardag och varaktig förändring för de boende samt motivera och medverka till förändring. Målsättning och genomförandeplaner läggs upp i nära samarbete med klient, behandlingsassistent och socialsekreterare. Arbetet förutsätter ett nära samarbete med socialsekreterare och externa samarbetspartners.

Arbetsuppgifterna spänner över ett brett fält från att göra droganalyser och ha samtal enligt evidensbaserade metoder till att sköta förekommande vardagliga arbetsuppgifter såsom städning och framdukning av frukost.
Boendebasen är bemannad med minst två personer dygnet runt, vilket innebär sovande jour. Schemat har tjänstgöring dag, kväll, natt och helg.

Kvalifikationer

Du som söker är socionom, socialpedagog, behandlingspedagog eller har annan beteendevetenskaplig utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med målgruppen liksom utbildning/erfarenhet av återfallsprevention, NADA. Du kan kommunicera på svenska i tal och skrift och har du erfarenhet av dokumentation är det meriterande. Det är önskvärt att du har B-körkort.

Som person har du förmåga att arbeta med andra människor; att lyssna, visa empati och respekt. Du är prestigelös och uppmärksammar och belönar andras bidrag. Vidare har du även förmåga att skapa och bibehålla goda relationer, både intern och externt. Du samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner. För att lyckas i rollen har du förmågan att anpassa dig till förändrade förhållanden. Du uppmuntrar och stödjer förändringsinitiativ. Du har lätt för att anpassa ditt beteende i förhållande till andra människors behov. Vi vill även att du har förmågan att snabbt lära dig nya uppgifter samt samlar in och förvaltar information för att stödja beslutsfattande. Du uppmuntrar organisatoriskt lärande och sprider kunskap som är användbar för organisationen.

Övrigt

Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-07-06

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 2
Tillträde Tillträde är snarast enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att ske löpande.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer AOV-2022-50
Kontaktperson Kickan Olsson
Enhetschef
044-13 49 50
Facklig företrädare Urban Kärsbo
Vision
044-13 49 49
Sista ansökningsdag 2022-07-06