HR-specialist, kultur och fritidsförvaltningen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Du har din arbetsplats på kultur- och fritidsförvaltningens kansli i Rådhus Skåne tillsammans med övriga stödfunktioner. Du arbetar i, och med, kultur- och fritidsförvaltningens alla verksamheter så som bibliotek, badverksamhet, barn- och ungdomskulturhus och teater.

Som HR-specialist är du en del i arbetet med att göra cheferna i förvaltningen trygga i sin arbetsgivarroll. Ibland är HR stödjande och ibland styrande. Med chefen som ansvarig och beslutfattare för sin ekonomi, personal och verksamhet bidrar HR till kloka beslut utifrån ett konsultativt förhållningssätt. Du jobbar närmast cheferna på förvaltningen, men ingår i kultur- och fritidsförvaltningens kansli omfattande även andra stödfunktioner som ekonomi, nämndadministration och kommunikation.

Arbetsuppgifter

Som HR-specialist arbetar du utifrån ett konsultativt och coachande förhållningssätt med att stödja förvaltningens chefer inom personalområdets alla delar (rekrytering, samverkan, omställning, grupper, ledarskap, sjukfrånvaro och rehabilitering, arbetsmiljö, arbetsrätt, löneöversyn och anställning).

Proaktivt arbete med insatser i ett tidigt skede är en självklarhet, liksom tät dialog och förtroendefulla relationer med chefer men även med medarbetare. Stödet till chefer och medarbetare utgår ifrån lag, avtal och kommunens personalpolitik och omsätts i enskild dialog med chef och medarbetare, i verksamhetens ledningsgrupper och genom utbildning, workshops. I samarbete med cheferna tillse att HR-processer fungerar i förvaltningen för verksamhetens bästa. Ansvar för personalakter och vara aktiv i förvaltningens samverkansgrupper ingår också.

Som HR-specialist har du en viktig roll i förvaltningens utvecklingsarbete. Du bereds även tillfälle att delta i övergripande utvecklingsarbete för Kristianstads kommun när det gäller arbetsgivarfrågor och ingår i kommunens HR-chefsgrupp.

Kvalifikationer

Du som söker har examen från Personal- och arbetslivsvetenskapligt program på universitet/högskola och minst tre års kvalificerad erfarenhet inom HR-området i en generalistroll. Erfarenhet från HR-arbete i offentlig sektor är meriterande.

Då dina arbetsuppgifter till stor del innebär kommunikation och dokumentation har du god svenska i tal och skrift. Naturligtvis hanterar du Officepaketet som en naturlig del i ditt dagliga arbete och det är meriterande om du har erfarenhet från arbete i HR-, verksamhets- och beslutsstödsverktyg som exempelvis Adato, Stella, Heroma och Business Objects. Du som söker till oss har B-körkort för manuell växellåda för att enkelt kunna ta dig till våra verksamheter runt om i kommunen vid behov.

För att lyckas i din roll har du förmåga att analysera och bedöma olika typer av information för att dra väl genomtänkta slutsatser samt skapa fungerande lösningar. Du har god förmåga att strukturera och prioritera i det dagliga arbetet då arbetstakten tidvis är hög. Vidare är du van vid att självständigt driva HR-processer och lägger vikt vid helhetsperspektiv och uppföljning. Du har förmågan att skapa och bibehålla goda relationer, både intern och externt. Du samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner.

Befattningen ingår i krigsorganisationen.

Övrigt

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för kommunens satsningar vad gäller bland annat bibliotek, bad- och idrottsanläggningar, Kristianstads teater, Kulturhuset Barbacka, Kulturkvarteret, fritidsgårdar och föreningsbidrag. Vi arbetar över ett brett fält och är för närvarande cirka 100 medarbetare inom verksamheterna.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-08-08

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde för tjänsten är 2022-10-01 eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer KOF-2022-6
Kontaktperson Ulrika Cedell
Förvaltningschef
044-136133
Facklig företrädare Christian Boberg
Vision
0733-13 48 83
Facklig företrädare Lena Carlsson
Kommunal
0104427957 kristianstad.skane@kommunal.se
Sista ansökningsdag 2022-08-08