Skolsköterska, Resursskolan

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vi söker en skolsköterska som vill göra skillnad och arbeta med barn och elever som är i behov av särskilt stöd. Huvuduppdraget för verksamheten är att genom kvalitativ undervisning och skapande av samarbetsallians med alla, för eleven viktiga personer, tillsammans bidra i elevernas välmående. Du bidrar inom ramen för din specifika kompetens och engagemang med fokus på barn och elevers hälsa och välmående. Vidare samarbetar du med dina arbetskollegor inom hela resursskolans verksamhet. Du bidrar i interaktion med andra till att utveckla verksamheten på ett lösningsfokuserat sätt, skapar en kreativ lärmiljö och hittar därigenom vägar till en god utveckling samt ökad måluppfyllelse. Resursskolans verksamhet är en del av Utvecklingsavdelningen som har övergripande roll i arbete utifrån förvaltningen som helhet.

Arbetsuppgifter

Tillsammans med övriga elevhälsan (rektor, specialpedagog/speciallärare, kurator och psykolog) arbetar du som skolsköterska utifrån ett barnperspektiv med hälsofrämjande, förebyggande och åtgärdande insatser på organisations-, grupp- och individnivå.

I arbetet som skolsköterska på Resursskolan kommer du möta elever med behov av samordnade insatser där nära samverkan med interna och externa aktörer samt vårdnadshavare kommer vara en stor del av uppdraget tillsammans med Resursskolans övriga elevhälsoteam.

Utöver samverkan är skolsköterskans huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Hälsobesök (hälsosamtal och screeningundersökningar)
• Webbenkäter/hälsofrågor inför hälsobesök
• Vaccinationer enligt allmänna vaccinationsprogrammet för barn
• Skolläkarmottagning
• Bevakningar
• Öppen mottagning/enkla sjukvårdsinsatser
• Intyg avseende anpassad kost och anpassad matsedel
• Att vara en del av elevhälsoteamet
• Hälsoundervisning
Även dokumentation, journalhantering och systematiskt kvalitetssäkringsarbete ingår i uppdraget .

Barn- och utbildningsförvaltningen erbjuder nyanställda skolsköterskor:
• Introduktion av Elevhälsans medicinska insats av verksamhetschef.
• Introduktion i elevhälsans digitala dokumentationssystem av systemförvaltare för Prorenata.
• Mentor
• Bredvid gång i den mån det är möjligt
• Genomgång av skolsköterskans huvudsakliga arbetsuppgifter tillsammans med andra nyanställda skolsköterskor och verksamhetschefen genom digitala träffar 1 ggr/månad under första anställningsåret.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad sjuksköterska med påbyggnadsutbildning inom hälso- och sjukvård för barn och ungdom eller öppen hälso- och sjukvård/distriktssköterska alternativt skolsköterska.

En förutsättning för att lyckas i rollen som skolsköterska på Resursskolan är att du har drivkraft och engagemang, är lösningsfokuserad och flexibel, är noggrann och strukturerad, har lätt för att samarbeta och har god förmåga att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor.

Det är meriterande om du tidigare har arbetat som skolsköterska och/eller har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar i behov av särskilt stöd i team utifrån ett helhetsperspektiv. Meriterande är också god kännedom om det svenska skolsystemet samt god förmåga att använda digital teknik som redskap i ditt dagliga arbete. Du som söker till oss har B-körkort för manuell växellåda (tjänstebil finns) då våra verksamheter är spridda geografiskt inom kommunen.

För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga intyg om legitimation, både avseende din sjuksköterskeexamen och din specialistexamen. När vi vill erbjuda dig tjänsten krävs det att du visar upp ett utdrag ur polisens belastningsregister för att vi ska kunna anställa dig, enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ i skollagen.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-08-31

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2022-313
Kontaktperson Monika Åängasköld
Enhetschef
044-13 48 30
Kontaktperson Malin Berg
Verksamhetschef, elevhälsans medicinska insats
044-13 48 30
Facklig företrädare Agneta Roth
Vårdförbundet
044-13 52 96
Sista ansökningsdag 2022-08-31