Hyresadministratör

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Drift och förvaltningsenheten på tekniska förvaltningen ansvarar för kommunens egna och inhyrda fastigheter där vi tillsammans arbetar med förbättringar och effektiviserade arbetsprocesser. Tillsammans med dina kollegor på avdelningen är du en nyckelperson för det fortsatta förändringsarbetet!

Hyresadministrationen utgör främst stöd till förvaltare, driftpersonal och hyresgäster.

Vi söker en hyresadministratör. Hos oss arbetar du i ett team med omväxlande arbetsuppgifter och stort eget ansvar. Arbetsuppgifterna är mycket varierande och innefattar både enskilt arbete och kontakt med kollegor, hyresgäster och myndigheter
Har du ett stort engagemang och ett genuint intresse för fastigheter, då ska du söka jobbet. Hos oss strävar vi efter bred kunskap och god service till våra kunder.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som hyresadministratör är du anställd på avdelningen för fastighetsteknik och är placerad under enhetschefen för drift och förvaltning.

Dina huvuduppgifter är administration av kommunens interna och externa hyresintäkter och hyreskostnader, hantering av hyressystem/fastighetssystem samt administration av hyresavtal.

Du arbetar också med hyresförhandlingar och olika typer av utredningar samt verkar som ett stöd för fastighetsförvaltarna i olika frågor. I arbetet ingår också att vara behjälplig med att bevaka och följa upp myndighetskrav.

Arbetet innebär samverkan och dialoger med andra avdelningar och förvaltningar där syftet är att skapa ett kvalitativt och effektivt arbetssätt.

Kvalifikationer

Vi vill att du som söker har minst gymnasieutbildning inom ekonomi eller bygg och anläggning. Vi ser gärna också att du har flerårig aktuell och dokumenterad erfarenhet av hyresadministration eller likvärdigt. Högskoleutbildning är meriterande. Erfarenhet från fastighetssystemet Xpand och upprättande av hyresavtal, kunskap om jordabalken samt erfarenhet från politiskt styrd organisation är meriterande. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Som person har du en hög förmåga att leverera resultat, både vad gäller kvalitet och produktivitet. Du lär dig snabbt nya uppgifter och har lätt för att hitta nya infallsvinklar och lösningar på problem. Du arbetar på ett systematiskt, metodiskt och noggrant sätt. Du har förmågan att ta egna initiativ, är stresstålig och har lätt för att samarbeta med andra.

Du har också förmågan att följa instruktioner, lagstadgade krav och policys samt förhålla dig till uppsatta tidsplaner. Förmåga att arbeta strategiskt för att förverkliga organisationens mål är meriterande.

Övrigt

Tekniska nämnden ansvarar genom tekniska förvaltningen för utveckling, byggnation och förvaltning av kommunens allmänna platser och byggnader. Nämnden har även uppdraget att ordna kommunal vatten- och avloppsförsörjning (VA) och är väghållningsmyndighet för de kommunala vägarna.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-07-04

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer TEK-2022-39
Kontaktperson Anna Borg
Ekonomichef
044-13 20 84
Kontaktperson Per Rheborg
Enhetschef - drift och förvaltning fastighetsteknik
044-135737 per.rheborg@kristianstad.se
Facklig företrädare Anders Rooth
Vision
072-885 77 89
Sista ansökningsdag 2022-07-04