Legitimerad Arbetsterapeut till Hemgångsstödsteamet

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

En av våra medarbetare har gått i pension. Vill du vara med och fortsätta utveckla en spännande verksamhet i form av Hemgångsstödsteamet? Välkommen med din ansökan!

Nu söker vi dig som vill ingå i Hemgångsstödsteamet som kännetecknas av ett gott samarbete och ett kontinuerligt utvecklingsarbete med stort fokus på teamets professionalism.

Omsorgsförvaltningen befinner sig i ett omfattande innovativt förändringsarbete. Vi söker dig som vill vara med och fortsätta att utveckla Hemgångsstödsteamet i Kristianstad kommun. Teamet består av biståndshandläggare, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter samt undersköterskor, totalt 28 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Vi arbetar i team kring kunden. Teamet ansvarar för patientprocessen (samverkan vid utskrivning), det vill säga planering i samband med sjukhusvistelse, där syftet är att kunder med behov av fortsatt vård- och omsorg ska kunna återgå hem efter sjukhusvistelse.

Teamet ansvarar också för patientprocessen när insatsen Hemgångstöd beviljas, då från planering till utförande under ca 3 veckors tid. Återhämtning, träning och rehabilitering kommer att ske i hemmiljön. Teamet har ett nära samarbete med Region Skåne.
Som Arbetsterapeut ansvarar du för aktivitets- och omgivningsbedömningar, rehabilitering, utprovning och förskrivning av hjälpmedel, ordinationer för aktivitet samt handledning/delegering till omvårdnadspersonal.

Du arbetar i det gemensamma IT-systemet Mina planer där all planering inför samverkan vid utskrivning sker. Du kommer dessutom att delta i samordnad individuell planering (SIP). Fokus på arbetet ligger i det tvärprofessionella teamarbetet för att skapa möjligheter för våra patienter att känna trygghet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut eller arbetsterapeut och som har god kännedom om regional och kommunal hälso- och sjukvård. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom yrket eller annan arbetslivserfarenhet. Tidigare erfarenheter av multiprofessionellt teamarbete och god kännedom om framtidsperspektiv och utveckling inom vård och omsorgsområdet är meriterande.

Eftersom kommunikation och dokumentation ingår i arbetsuppgifterna behöver du god datorvana och behärska svenska i tal och skrift. Vi ser gärna att du du har erfarenhet av arbete i systemen Procapita, WebSesam och Mina planer. För tjänsten krävs B-körkort.

Som person har du god förmåga att samarbeta och kommunicera och främja en god arbetsmiljö. Vi vill att du har god empatisk förmåga. Du kan motivera och entusiasmera din omgivning samt har förmåga att arbeta både självständigt som i team. Kunna prioritera och planera och samtidigt ha förmågan att snabbt kunna ställa om efter verksamhetens behov för dagen. Förmåga att kunna samarbeta med olika professioner och ha en helhetssyn. Förmåga att arbeta i processer och bygga nya arbetssätt för att skapa teamkänsla.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-08-01

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2022-146
Kontaktperson Marketa Svitac
enhetschef
0733-13 52 46
044-13 52 46
Facklig företrädare Rebecca Augustsson
Sveriges Arbetsterapeuter
0724-67 83 15
Sista ansökningsdag 2022-08-01