Undersköterska till Vä hemtjänst

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

I Vä hemtjänst arbetar du i en hemtjänstgrupp med 35 medarbetare. Arbetet är i Vä, Öllsjö och Åsum, vi utgår från Vä. Hos oss har vi arbetsglädje, vi är ansvarstagande och flexibla, har gott bemötande och är bra på att samarbeta.
Nu söker vi nya medarbetare som ska komplettera vårt team. Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Du arbetar med att ge omsorg och service i ordinärt boende utifrån kundens behov samt delegerad hemsjukvård. I arbetet ingår även att vara kontaktperson, hjälpsamhet inom gruppen är ett krav. En viktig del i arbetet är att arbeta i team kring kunden för att få en god helhetssyn.
Vi arbetar med Lifecare som planeringsverktyg. Bilkörning förekommer i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning inom vård och omsorg, via omvårdnadsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. All arbetslivserfarenhet är meriterande, arbetslivserfarenhet från hemtjänst eller annan vård och omsorg är starkt meriterande. Eftersom tjänsten kräver en stor del kommunikation med kunder, kollegor och övriga samarbetspartners samt dokumentation behöver du behärska svenska i tal och skrift. B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

Du har ett professionellt bemötande gentemot kunder, närstående och kollegor. Du kan självständigt planera och strukturera arbetet. Det är viktigt att du respekterar fattade beslut samt bidrar till verksamhetens utveckling och en god arbetsmiljö. Du har förmågan att arbeta med andra människor; att lyssna, visa empati och respekt. Vidare har du lätt för att fokusera på kundens behov och uppnå god kundtillfredsställelse.

Hemtjänsten i Kristianstad kommun vill satsa på kvalitet och kompetens och står därför inför en omorganisering, där vi kommer att separera serviceinsatserna från omsorgsarbetet inom hemtjänsten. Detta för att du som undersköterska ska kunna fokusera på de dela som du är utbildad till att utföra. Omorganiseringen planeras genomföras hösten 2022.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-07-06

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid / deltid
Antal sökande 3
Tillträde Vi erbjuder tre tillsvidareanställningar. Tillträde för tjänsterna är enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2022-143
Kontaktperson Annika Malmlind
Enhetschef
044-13 24 24
Facklig företrädare Kommunal
010-442 79 57
Sista ansökningsdag 2022-07-06