Kurator, Rinkaby, Viby och Kiaby skolor

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Välkommen som kurator på Rinkaby, Viby, och Kiaby skolor!
Här blir du, tillsammans med våra elevhälsoteam, en viktig del i vårt gemensamma arbete att skapa de bästa förutsättningarna för varje elev.

Viby skola och Rinkaby skola är två F-6 skolor med samma rektor och samma elevhälsoteam. Kiaby skola är en F-6 skola med annan rektor och elevhälsoteam. Som kurator ansvarar du för att ge eleverna stöd i år F-6 och samarbeta med elevhälsan. Du har ett nära och gott samarbete med arbetslagen för att eleverna ska nå så långt som möjligt. Du kommer att få tillhöra ett kollegium som kännetecknas av kompetens och erfarenhet.

Vi har ett nytt elevhälsoteam som kommit en bit på vägen gällande vårt främjande och förebyggande arbete, men som också vill vidareutvecklas vidare. Både rektor och pedagoger har ett stort engagemang kring elevernas mående och måluppfyllelse, en tydlig strävan att lära nytt och gör gärna det lilla extra för att eleverna ska lyckas under sin skoltid hos oss.

Vi söker dig som har ett stort engagemang och som vill vara med och göra skillnad. Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som kurator hos oss arbetar du med rådgivning och stödsamtal. Att hålla informationer och göra utredningar ingår också i rollen. Du kommer att ha ett nära samarbete med rektorer, skolsköterskor och resursteam samt andra myndigheter. Vi prioriterar förebyggande arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen. Har du dokumenterad erfarenhet av arbete som kurator är det meriterande liksom alternativt erfarenhet som socialsekreterare inom socialtjänsten. Det är en fördel om du har ART och DISA utbildning.

För att lyckas i rollen är du en person med ansvarskänsla och samarbetsförmåga som också har förmåga att arbeta självständigt. Du behöver B-körkort samt tillgång till egen bil.


För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis. När vi vill erbjuda dig tjänsten krävs det att du visar upp ett utdrag ur polisens belastningsregister för att vi ska kunna anställa dig, enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ i skollagen.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-07-03

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2022-290
Kontaktperson Annika Månsson
Rektor
044-13 48 07
Sista ansökningsdag 2022-07-03