Arbetsterapeut korttidsboende

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vill Du vara med och utveckla en spännande verksamhet inom rehabilitering? Välkommen med din ansökan!

Omsorgsförvaltningen befinner sig i ett omfattande innovativt förändringsarbete.
Vi söker dig som vill ingå i Rehabenhetens team på Stafvre korttidsboende.
Vi söker dig som är villig att lära nytt och öppen att finna nya lösningar, samarbetsvilja är centralt och givetvis, ett starkt engagemang för kunden!

Vi erbjuder arbete i team med mycket vilja och god sammanhållning.
Arbetet är omväxlande med dagligen nya frågor att sätta sig in i för att finna lösningar på tillsammans!

Vi samverkar med flera externa och interna aktörer så din förmåga till att skapa goda möten är A och O för oss!

Arbetsuppgifter

Vi söker leg arbetsterapeut till Rehabenheten med placering på Stafvre korttidsboende. Som arbetsterapeut ansvarar du för aktivitets- och omgivningsbedömningar, rehabilitering, habilitering, åtgärder, ordinationer, delegering till omvårdnadspersonal samt hjälpmedelsförskrivning. Fokus på arbetet ligger i det tvärprofessionella teamarbetet för att skapa möjligheter för våra patienter att känna trygghet och delaktighet i sin vardag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut eller student på termin 6. Vi ser gärna att du har god kännedom om regional och kommunal hälso- och sjukvård. Flerårig erfarenhet inom yrket eller annan arbetslivserfarenhet är meriterande. Erfarenhet av multiprofessionellt teamarbete är också meriterande liksom god kännedom om framtidsperspektiv och utveckling inom vård och omsorgsområdet.

Eftersom kommunikation och dokumentation ingår i dina arbetsuppgifter behöver du god datorvana och kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Har du tidigare har arbetat i Procapita, WebSesam och Mina Planer är det meriterande. B-körkort för manuell växellåda krävs i arbetet.

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss och för att passa in i rollen söker vi dig som har du god förmåga att samarbeta och kommunicera och främjar en god arbetsmiljö. Du har en god empatisk förmåga och kan arbeta både självständigt och i team. Vidare har du ett rehabiliterande/habiliterande synsätt och förmågan att motivera och entusiasmera din omgivning. Du kan prioritera och planera och har samtidigt förmågan att snabbt ställa om efter verksamhetens behov för dagen. Det är viktigt att du kan samarbeta med olika professioner och har en helhetssyn. Du kan arbeta i processer och bygger nya arbetssätt för att skapa teamkänsla.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-07-31

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2022-136
Kontaktperson Linda Nilosjö
Enhetschef Rehabenheten
044-13 20 25
Kontaktperson Jens Sämfors
Enhetschef Rehabenheten
044-13 23 52
Sista ansökningsdag 2022-07-31