Stödpedagog till verksamhetsområde personlig assistans

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Nu söker verksamhetsområde Personlig Assistans, stödpedagog till verksamheten.
Är du innovativ och har ett helhetsperspektiv i din yrkesutövning, är en lagspelare med hög flexibilitet och ansvarskänsla? Då är du den vi söker!

Arbetsuppgifter

Vårt arbete präglas av visionen "Vi lyfter tillsammans" och med värdeorden "Delaktighet, Glädje, Öppenhet och Medborgarvärde" som en naturlig del i vårt dagliga arbete.

Som stödpedagog handleder och implementerar du pedagogiska arbetssätt i det kundnära arbetet. Det inkluderar att ta fram pedagogiskt material till medarbetare och du ansvarar för att det pedagogiska arbetet utvecklas i nära samarbete med enhetschef. Ur ett kundperspektiv arbetar du med värdegrund och kvalitet som främjar kundens delaktighet, självbestämmande och integritet. I det kundnära arbetet stödjer du arbetsgruppen till ett utvecklande arbetssätt.

Du handleder kollegor i att skriva och uppdatera genomförandeplaner. I arbetat ingår att du uppdaterar dig kontinuerligt kring pedagogisk, evidensbaserad kunskap samt informerar och handleder arbetsgruppen kring detta. Vidare arbetar du med olika typer av alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) som ska implementeras i det individuella arbetet kring kunden. Att söka, sortera, inhämta och sprida fakta, information och nya rön av betydelse för det kundnära arbetet ingår också.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial specialisering inom funktionshinderområdet som omfattar minst 200 yh-poäng eller 60 högskolepoäng. Utbildningen ska ha tydlig inriktning mot funktionshinderområdet i hela sin omfattning. Vi vill att du har erfarenhet av arbete med människor med funktionsvariationer. Vidare har du goda kunskaper och erfarenhet av både intellektuell och neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (Autismspektrum/ADHD) och av tydliggörande pedagogik/TEACCH och lågaffektivt bemötande. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av andra metoder/modeller (Kommunikationshjälpmedel, AKK, Samtalsmatta, Snoezelen) riktade mot målgruppen.

Eftersom arbetet innebär kommunikation och dokumentation förutsätter vi att du har datorvana och behärskar svenska språket i tal och skrift. Har du erfarenhet av social dokumentation är det meriterande. B-körkort är ett krav.

Som person är du socialt kompetent och har god samarbetsförmåga. Du är stresstålig, flexibel, finner lösningar i vardagen och har ett professionellt bemötande mot alla du möter i ditt arbete. Vidare har du förmåga att planera och strukturera arbetet utifrån ett helhetsperspektiv. Arbetet kräver att du kan fatta egna beslut samtidigt som du har förmåga att respektera fattade beslut och utföra arbete på uppdrag av andra. Du kan arbeta både själv och tillsammans med kollegor.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid. B-körkort är ett krav.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-08-31

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2022-132
Kontaktperson Rickard Staf
Enhetschef
044-13 23 29
Kontaktperson Maria Persson
Enhetschef
044-13 58 24
Facklig företrädare Kommunal
010-442 79 57
Sista ansökningsdag 2022-08-31