Rektor Skolområde Västra, Färlöv skola

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Skolområde Västras verksamheter präglas av en blandning av landsbygd och stadsmiljö. Under det senaste decenniet har ett flertal skolor och förskolor byggts om och till i skolområdet. Skolområdet innefattar verksamheter för förskola, grundskola och öppen förskola. Områdets ledningsgrupp består av ett härligt gäng vars olikheter berikar gruppen. Vi har arbetat i flera år för att bygga upp hållbara strukturer och gemensamma synsätt för skolområdet. Tillsammans gör vi vårt yttersta för att skapa en så bra verksamhet som möjligt för våra barn och elever 1-16 år för att förbereda dem för att möta framtiden.

Färlöv skola, en skola att längta till, ligger på landsbygden med närhet till Kristianstad och är en F-6 skola med drygt 200 elever. Granne med skolan ligger Smedjegårdens förskola med sina 8 avdelningar. De flesta av barnen börjar sin utbildning här för att sedan fortsätta på Färlöv skola. Det finns goda möjligheter att samverka och samarbeta med förskolans rektor.

Arbetsuppgifter

Som rektor hos oss leder du verksamheten utifrån nationella och lokala styrdokument genom att om sätta dessa till lokala mål och verksamhetens förutsättningar. Du planerar, utvecklar och leder det pedagogiska arbetet genom ett systematiskt kvalitetsarbete och du kommer att ha personalansvar för cirka 25 medarbetare. Samverkan med vårdnadshavare och med aktörer utanför förskolan/skolan ingår som en naturlig del i ditt arbete.

Att vara chef i Kristianstads kommun innebär att ansvara för och utveckla verksamhet, medarbetare och ekonomi. Våra chefer ska jobba med helhetssyn, vara utvecklingsinriktade och kommunikativa med fokus på mål och resultat. Med medborgaren i fokus leder, motiverar och utvecklar du dina medarbetare för att tillsammans skapa mervärde för Kristianstads kommun. Som chef i Kristianstads kommun erbjuds du ledarutveckling, ledarstöd och strukturerad uppföljning av ditt chefsuppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förmåga att engagera, stimulera och stärka medarbetare till goda prestationer och resultat som också har förmåga att skapa goda relationer. För att lyckas i rollen behöver du kunna ge feedback och skapa kvalitativ kommunikation. Du har förmåga att skapa relationer såväl internt som externt som karakteriseras av professionalitet, respekt och förtroende. Givetvis kan du sätta mål och nå resultat men har också en analytisk förmåga med långsiktigt- och helhetsperspektiv.

Du som söker har kandidatexamen om minst 180hp/120p från universitet eller högskola samt pedagogisk insikt som du förvärvat genom utbildning och erfarenhet. Genomgått ledarutvecklingsprogram alternativt rektorsprogram är meriterande.

Vi vill även att du har dokumenterad arbetslivserfarenhet från pedagogisk verksamhet. Du har kunskaper om de nationella målen och skolans roll i samhället. Väl vitsordad chefserfarenhet är meriterande liksom erfarenhet av arbetsmiljöarbete och samverkan med fackliga organisationer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av det statliga styrsystemet för skola. Erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande.

När sökande erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen. 

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-08-14

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde för tjänsten är enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2022-279
Kontaktperson Cecilia Bagan (25/7-31/7)
Rektor
044-132105
Kontaktperson Eva-Lotta Persson från 1/8
Rektor
044-13 44 41
Facklig företrädare Lärarförbundet
044-13 42 60
Facklig företrädare Lärarnas Riksförbund
0733-13 48 86
Facklig företrädare Skolledarna
044-13 41 50
Sista ansökningsdag 2022-08-14