Fritidsadministratör

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Du har din arbetsplats på kultur- och fritidsförvaltningens kansli i Rådhus Skåne, där du ingår i ett team som tillsammans arbetar med fritids-, frilufts-, och idrottslivet i kommunen.

Arbetsuppgifter

Som fritidsadministratör på kultur- och fritidsförvaltningens kansli ansvarar du för löpande bokningar av kommunens idrottsanläggningar, inklusive Kristianstads badrike. Arbetet sker i boknings- och bidragssystemet R-bok. Mycket av arbetet görs genom daglig dialog med föreningar och medborgare via mejl och telefon.

Du ansvarar för säsongsbokningar i samma anläggningar samt för uthyrning av kommunens båtplatser och vinteruppläggningsplatser. Det kan tillkomma andra uppgifter inom arbetsområdet till exempel inför lägerverksamhet.

I samverkan med kommunens medborgarcenter ansvarar du för kommunens föreningsregister. Tillsammans med dina kollegor arbetar du, från ett kommunalt perspektiv, med föreningsutvecklingsfrågor.

Kvalifikationer

Du som söker har gymnasieutbildning och har du utbildning med inriktning administration är det meriterande. Du behöver också ha erfarenhet av arbete med administrativa uppgifter inom offentlig sektor.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:
• arbete med föreningsadministrativa frågor
• arbete inom fritids- och idrottsområdet
• boknings- och bidragsadministration

Du hanterar Officepaketet som en naturlig del i ditt dagliga arbete och behärskar svenska språket i tal och skrift. Kan du kommunicera på engelska är det meriterande.

För att lyckas i rollen har du förmåga att skapa och bibehålla goda relationer, både intern och externt. Du samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner. Du är en person som kan planera och organisera ditt arbete. Vidare har du har förmågan att följa instruktioner och förhålla dig till uppsatta tidsplaner. Arbetsbelastningen kan i perioder vara hög så det krävs att du har en viss stresstålighet.

När du blir erbjuden anställning ska ett utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas före anställning enligt bestämmelser i lagen (2013:852) om registerkontroll för arbete som innebär direkt och regelbunden kontakt med barn.

Övrigt

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för kommunens satsningar vad gäller bland annat bibliotek, bad- och idrottsanläggningar, Kristianstads teater, Kulturhuset Barbacka, Kulturkvarteret, fritidsgårdar och föreningsbidrag. Vi arbetar över ett brett fält och är för närvarande cirka 100 medarbetare inom verksamheterna.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-08-19

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde för tjänsten är enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer KOF-2022-5
Kontaktperson Lars Jennfors
Fritidsstrateg
044-13 54 09
Kontaktperson Ulrika Cedell
Förvaltningschef
044-136133
Facklig företrädare Christian Boberg
Vision
0733-13 48 83
Sista ansökningsdag 2022-08-19