Rektor Berga förskola

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Berga förskola är en mångkulturell förskola med en väl fungerande organisation och medarbetare som brinner för barnen och deras utveckling. Här är fokus på att utveckla barnens språk men man fokuserar också på bemötande av såväl barn som föräldrar.
Rektorerna i förskolan har ett nära samarbete i skolområde Norra. Vår ledningsgrupp, som består av administrativa chefer, rektorer i förskola, grundskola och grundsärskola, är en grupp där vi hämtar kraft och får stöd.

Skolområde Norra präglas av öppenhet, engagemang och utveckling med fokus på barn och elever.

Arbetsuppgifter

Som rektor hos oss leder du verksamheten utifrån nationella och lokala styrdokument genom att omsätta dessa till lokala mål och verksamhetens förutsättningar. Du planerar, utvecklar och leder det pedagogiska arbetet genom ett systematiskt kvalitetsarbete och du kommer att ha personalansvar för cirka 25 medarbetare. Samverkan med vårdnadshavare och med aktörer utanför förskolan ingår som en naturlig del i ditt arbete.

Att vara chef i Kristianstads kommun innebär att ansvara för och utveckla verksamhet, medarbetare och ekonomi. Våra chefer ska jobba med helhetssyn, vara utvecklingsinriktade och kommunikativa med fokus på mål och resultat. Med medborgaren i fokus leder, motiverar och utvecklar du dina medarbetare för att tillsammans skapa mervärde för Kristianstads kommun. Som chef i Kristianstads kommun erbjuds du ledarutveckling, ledarstöd och strukturerad uppföljning av ditt chefsuppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förmåga att engagera, stimulera och stärka medarbetare men även har förmåga att skapa goda relationer. För att lyckas i rollen ger du feedback och skapar kvalitativ kommunikation. Givetvis kan du sätta mål och nå goda resultat och är utvecklingsinriktad. Du har analytisk förmåga med ett långsiktigt- och helhetsperspektiv med förmåga att planera och prioritera.

Du som söker har kandidatexamen om minst 180hp/120p från universitet eller högskola samt pedagogisk insikt som du förvärvat genom utbildning och erfarenhet. Du har genomgått ledarutvecklingsprogram för chefer eller blivande chefer och det är meriterande om du genomgått rektorsprogrammet.

Vi vill även att du har kunskaper om de nationella målen och förskolans roll i samhället samt erfarenhet av det statliga styrsystemet för förskola. Du har även dokumenterad arbetslivserfarenhet från pedagogisk verksamhet. Det är meriterande om du har väl vitsordad chefserfarenhet liksom erfarenhet av arbetsmiljöarbete och samverkan med fackliga organisationer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation. Naturligtvis hanterar du digitala verktyg utan svårigheter som redskap i ditt dagliga arbete.

När vi vill erbjuda dig tjänsten krävs det att du visar upp ett utdrag ur polisens belastningsregister för att vi ska kunna anställa dig, enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ i skollagen.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-07-03

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde för tjänsten är enligt överenskommelse. Vi kommer att påbörja intervjuer i mitten på augusti.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2022-255
Kontaktperson Annika Lundh
Skolchef
044-13 52 19
Sista ansökningsdag 2022-07-03