Enhetschef Övergripande verksamhet

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Omsorgsförvaltningen befinner sig i ett innovativt förändringsarbete för att få full kraft i kvalitetsarbetet. Funktionsstöd är i en expansiv fas med många nya målgrupper och verksamheter. Arbetet pågår kontinuerligt med att fortsätta utveckla organisationen med fokus på att stödja våra kunder med funktionsvariation till en meningsfull tillvaro och uppnå goda levnadsvillkor.

Vi tror att du är en ledare som finner det stimulerande och utmanande att driva utveckling tillsammans med kollegor och medarbetare, samt har siktet inställt på kvalitet, delaktighet, meningsfull tillvaro för våra kunder. Funktionsstöd jobbar aktivt med kundfokus, boråd, där inflytande i genomförandeplan i vardagen ligger oss varmt om hjärtat samtidigt som vi har en verksamhetsplan med tydlig färdriktning och en speglande kompetensplan.
Känner du dig igen dig i den här typen av verksamhetsfrågor är du rätt person för oss!

Du erbjuds ledarutveckling, ledarstöd och strukturerad uppföljning av ditt chefsuppdrag. Läs mer om chefsuppdraget i kommunens Ledarpolicy på www.kristianstad.se.
Centrala HR-, Ekonomi, IT- och bemanningsfunktionen utgör ett stöd till dig som chef i det dagliga arbetet.

Funktionsstöd arbetar aktivt med att implementera Kristianstadskommun värdegrund som är Medborgarvärde, Öppenhet, Delaktighet och Glädje. Vår vision är: Vi Lyfter Tillsammans!

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta och ansvara för övergripande funktioner tillsammans med medarbetare som arbetar brett över hela Funktionsstöd. I uppdraget ingår även att ansvara för att planera och samordna vår boendeprocess och boendeplatser samt följa upp externa placeringar inom Funktionsstöd. Inom de olika uppdragen har du engagerade och kompetenta medarbetare, utöver chefsstöd i form av två planerare.
I uppdraget ingår fullständigt chefsansvar för verksamhet, kvalitet, personal, ekonomi och arbetsmiljö. Du leder, utvecklar och följer upp arbetet i varje enskilt område inom din verksamhet och kommer att ansvara för Övergripande verksamhet med cirka 12 medarbetare. Vidare ansvarar du för att verkställa beslut enligt gällande lagstiftning, mål, riktlinjer och policys.
Du ingår i staben och ledningsgruppen för verksamhetsområde Funktionsstöd. Tillsammans med kollegor, medarbetare och verksamhetschef hittar du nya vägar och arbetssätt för att utveckla verksamheten och verksamhetens innehåll.
Du leder och utvecklar medarbetare samt verksamhet i syfte att skapa ökad arbetsglädje samt ökad kvalitet för våra kunder. Som ledare har du förmågan att motivera, inspirera, vara gott föredöme och ha en personlig omtanke. Vilket som ledare innebär att bygga relationer, vara lyhörd, uppmuntra till delaktighet och kreativitet.
Samverkan internt och externt är en naturlig del i ditt arbete.
Ditt ledarskap är prestigelöst och har förståelse för vikten av att dra nytta av allas delaktighet tillsammans.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskole-/universitetsexamen relevant för området, till exempel socionomutbildning, social omsorgsprogrammet, eller annan högskole-/universitetsutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Har du ledarskapsutbildning är det meriterande liksom utbildning i förändringsledarskap och/eller UGL och UL.

Du har erfarenhet från funktionsstödområdet, av arbete inom Funktionsstöd det vill säga utifrån Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) samt Socialtjänstlagen (SoL). Vi ser gärna att du har erfarenhet som chef/ledare med god kunskap i gällande lagstiftning, erfarenhet av budgetansvar, analys och uppföljning i syfte att styra och leda men också erfarenhet av myndighetsutövning samt förvaltningsrätten. Har du erfarenhet av arbete inom offentlig sektor är det meriterande liksom erfarenhet från politiskt styrd verksamhet.

Arbetet kräver kommunikation och dokumentation och vi förutsätter att du har god datorvana, en god kommunikationsförmåga samt att du behärskar svenska i tal och skrift. B-körkort är ett krav.

Som ledare är du är nyfiken, omvärldsorienterad och ser möjligheter. Du är strukturerad och har förmågan att leda och motivera andra samt sätta upp mål och riktning för verksamheten. Du kan planera och organisera ditt arbete, analysera, följa upp och avsluta aktiviteter. Vidare har du förmågan att skapa och bibehålla goda relationer, både intern och externt och samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner. För oss är det viktigt att vi rekryterar rätt person och vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-07-17

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde efter överenskommelse. Vi räknar med att påbörja intervjuerna onsdag och torsdag vecka 30. 27 och 28 juli.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2022-126
Kontaktperson Nihad Hodzic
Verksamhetschef
044-13 57 26
Facklig företrädare Pillan Lindberg
Vision
044-13 63 29
Sista ansökningsdag 2022-07-17