Barnskötare, Förskolor i område Västra

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Skolområde Västra omfattar en stor del av kommunens västra delar, från Önnestad och Färlöv till Vä, Öllsjö och Gärds Köpinge. I skolområdet finns allt från små byar med små skolor - till större bostadsområden med stora förskolor och skolor i de mer centrala delarna av kommunen.
Vi söker nu barnskötare till 5 av dessa förskolor; Helgedals förskola, Smedjegårdens förskola (Färlöv), Skogsgläntans idrottsförskola (Vä), Svalans förskola (Odal) och Tallbackens förskola (Vä).

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Alla tjänsterna är 100% och avser tillsvidare, vikariat eller allmän visstid.
Några av tjänsterna avser placering på avdelning medan andra är resurstjänster där man arbetar på flera avdelningar och i vissa fall förstärker vid frånvaro och liknande.

I arbetet som barnskötare ska du verka för att verksamheten bygger på varje barns naturliga nyfikenhet och lust att lära. Det innebär att du med läroplanen som bas arbetar med metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar i arbetet.  Som barnskötare är du aktiv i arbetslagets planering, genomförande, dokumentation, utvärdering och utveckling av den pedagogiska verksamheten.

Tillsammans med kollegor arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Kontakten och samarbetet med barnens föräldrar samt samarbete med övrig personal är viktig för att alla ska fungera som ett team runt barnen. Du bidrar aktivt till förskolans utveckling och tar ansvar för den egna personliga kompetensutvecklingen.

Som barnskötare i Kristianstads kommun lägger vi stor vikt vid att du arbetar utifrån aktuella mål- och styrdokument.

Kvalifikationer

Du som söker har någon av följande utbildningar;
• gymnasieexamen från barn- och fritidsprogrammet, inriktning pedagogiskt arbete med 1300 poäng i pedagogiska ämnen och sammanlagt 2250 godkända poäng.
• vuxenutbildning med kurser inom barn- och fritidsprogrammet, inriktning pedagogiskt arbete med 1300 poäng i pedagogiska ämnen och sammanlagt 1700 godkända poäng.

Det är också ett krav att du har godkända betyg i svenska/svenska som andraspråk 1 och 2 (200p), engelska 5 (100p) och matematik 1 a/b eller c (100p).

Det är en fördel om du har dokumenterad erfarenhet från arbete som barnskötare eller erfarenhet från liknande arbetsuppgifter alternativt annan arbetslivserfarenhet.

Du behöver kunna välja handlingssätt inom de pedagogiska metoder och tekniker som förskolan arbetar med samt förmåga att kunna stimulera barnen i deras utveckling. God samarbets- och kommunikationsförmåga är egenskaper vi efterfrågar men också empatisk förmåga.

För att vi ska kunna gå vidare med din ansökan behöver du bifoga betyg från de utbildningar/kurser du gått. När vi vill erbjuda dig tjänsten krävs det att du visar upp ett utdrag ur polisens belastningsregister för att vi ska kunna anställa dig, enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ i skollagen.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-05-26

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 7
Tillträde 2 tillsvidareanställningar med start 2022-08-15 och 5 vikariat eller allmän visstidsanställning med start 1/7-15/8 fram till terminsslutet hösten 2022.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2022-168
Kontaktperson Eva-Lotta Persson
Rektor
044-13 44 41
Kontaktperson Louice Mac-Donald
Rektor
044-134090
Kontaktperson Cecilia Bagan
Rektor
044-132105
Facklig företrädare Kommunal
010-442 79 57 kristianstad.skane@kommunal.se
Sista ansökningsdag 2022-05-26