Rektor till Fröknegårdskolan H

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Fröknegårdskolan är en dynamisk högstadieskola med ett tydligt utvecklingsfokus. Här har du en arbetsplats med gott klimat där man gör skillnad i vardagen vilket gör att man stannar kvar i många år.

Du kommer att arbeta tillsammans med en nära kollega som tillsammans med dig ansvarar för vårt högstadium i den södra delen av skolområde Norra. Du kommer att bli en del i skolområdets ledningsgrupp med en grupp ambitiösa chefer som har högt i tak och gärna diskuterar och stöttar varandra i olika frågor.

Vi ser fram emot din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som rektor hos oss leder du verksamheten utifrån nationella och lokala styrdokument genom att om sätta dessa till lokala mål och verksamhetens förutsättningar. Du planerar, utvecklar och leder det pedagogiska arbetet genom ett systematiskt kvalitetsarbete och du kommer att ha personalansvar för 24 medarbetare. Samverkan med vårdnadshavare och med aktörer utanför förskolan/skolan ingår som en naturlig del i ditt arbete.

Att vara chef i Kristianstads kommun innebär att ansvara för och utveckla verksamhet, medarbetare och ekonomi. Våra chefer ska jobba med helhetssyn, vara utvecklingsinriktade och kommunikativa med fokus på mål och resultat. Med medborgaren i fokus leder, motiverar och utvecklar du dina medarbetare för att tillsammans skapa mervärde för Kristianstads kommun. Som chef i Kristianstads kommun erbjuds du ledarutveckling, ledarstöd och strukturerad uppföljning av ditt chefsuppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förmåga att engagera, stimulera och stärka medarbetare till goda prestationer och resultat som också har förmåga att skapa goda relationer. För att lyckas i rollen behöver du kunna ge feedback och skapa kvalitativ kommunikation både internt och externt som karakteriseras av professionalitet, respekt och förtroende. Givetvis kan du sätta mål och nå resultat men har också en analytisk förmåga med långsiktigt- och helhetsperspektiv.

Du som söker har kandidatexamen om minst 180hp/120p från universitet eller högskola samt pedagogisk insikt som du förvärvat genom utbildning och erfarenhet. Du har genomgått ledarutvecklingsprogram för chefer eller blivande chefer där genomgått rektorsprogram är meriterande. Vi vill även att du har dokumenterad arbetslivserfarenhet från pedagogisk verksamhet och väl vitsordad chefserfarenhet är meriterande. Erfarenhet av det statliga styrsystemet för skola är ett krav liksom kunskaper om de nationella målen och skolans roll i samhället. Erfarenhet av arbetsmiljöarbete och samverkan med fackliga organisationer är ett krav och vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation.

När vi vill erbjuda dig tjänsten krävs det att du visar upp ett utdrag ur polisens belastningsregister för att vi ska kunna anställa dig, enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ i skollagen.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-05-25

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde 2022-08-08 eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2022-154
Kontaktperson Annika Lundh
Skolchef
044-13 52 19
Facklig företrädare Greger Flykt
LR
0709-711680
Facklig företrädare Leutrim Halitaj
LF
044-13 48 26
Sista ansökningsdag 2022-05-25