Biståndshandläggare

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Tillsammans med fokus på medborgarens behov!
På myndighetsenheten arbetar handläggare som har ansvar för beslut enligt SoL (Socialtjänstlagen), LSS (Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade) och bostadsanpassning (Lagen om Bostadsanpassning) samt en boendeprioriterare som ansvarar för anvisning av boende och korttider enligt SoL och en barn- och ungdomskoordinator. Myndighetsenheten ansvarar även för det förebyggande arbetet, mötesplatser, anhörigstöd, uppsökande verksamhet, frivillig- och volontärsamordning, hälsa- och träning samt socialt innehåll och kultur i vården.

Myndighetsenheten består av 3 enheter. Enhet 1 har idag 18 medarbetare, enhet 2 har 15 medarbetare och enhet 3 har 19 medarbetare. Därutöver finns en ledningsgrupp med Myndighetschef och 3 enhetschefer. Tjänsten i annonsen avser en tillsvidareanställning på enhet 3.

Tre tjänster som biståndshandläggare för SoL ska nu tillsättas. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som biståndshandläggare har du självständigt ansvar för handläggning, uppföljning och utvärdering av insatser enligt SoL inom omsorgsförvaltningen. Du samarbetar med flera team och är underställd enhetschefen som du kommer att ha närhet till.

Dina arbetsuppgifter innebär att utreda enskild människas rätt till stöd och hjälp utifrån sina behov och förutsättningar. Huvudsakligen innebär det att utreda, besluta och följa upp insatser enligt SoL. Dokumentation sker i Life Care. Som biståndshandläggare förväntas du bidra till att verksamheten håller en hög kvalitet med nöjda kunder. Du bidrar till ett gott arbetsklimat och teamkänsla utifrån ledorden: trygghet, självständighet och delaktighet. Vi vill att medarbetarna får ansvar och ges möjligheter att anta utmaningar.

Som biståndshandläggare är du delaktig i utvecklingsarbete genom arbetsgrupper samt ansvars- och specialistområden. I arbetsgruppen finns en blandning av stor erfarenhet och ny kompetens med en vilja att stötta och hjälpa sina kollegor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen från socionomprogrammet/sociala omsorgsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi vill att du har goda kunskaper i gällande lagstiftning för arbetsområdet och vi ser gärna att du har erfarenhet av handläggning inom SoL och/eller LSS. Även erfarenhet av Life Cares handläggarportal är meriterande.

Eftersom kommunikation och dokumentation ingår i ditt arbete behöver du god datorvana och goda kunskaper i svenska i tal och skrift. För tjänsten behöver du ha B-körkort för manuell växellåda.

Som person är du självständig, utvecklingsinriktad med förmåga att ta ansvar. Du har lätt för att samarbeta och kommunicera i tal o skrift. Du ska även ha beslutsförmåga samt förmåga att omsätta mål och visioner till praktisk handling.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-05-31

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 3
Tillträde Tillträde 2022-08-01 eller enligt överenskommelse. I denna rekrytering arbetar vi med att löpande kalla sökande till intervju.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2022-115
Kontaktperson Åsa Gunnarsson
Enhetschef
044-135747
Facklig företrädare Gunilla Fransson
Vision
044-135749
Facklig företrädare Caroline Månsson
SSR
044-13 57 71
Sista ansökningsdag 2022-05-31