Parkarbetare

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Driftsområdena norra park och centrala park söker nu tre parkarbetare, två tillsvidaretjänster och ett vikariat. Vi tillhör anläggningsavdelningen på tekniska förvaltningen och sköter parker, grönområden och kommunens fastigheter exempelvis förskolor och skolor. Vi är totalt 14 parkarbetare, 7 säsongsanställda och 1 driftledare. Vi arbetar ute i alla väder och hjälps åt för att kunna leverera en god service till våra kommuninvånare. Du är ansiktet utåt och representerar organisationen och kommunen på ett bra sätt.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval, vilket innebär att vi kontinuerligt kallar sökande till intervju. Är du intresserad ber vi dig att skicka in din ansökan snarast, då anställning kan ske innan sista ansökningsdag om vi hittar rätt kandidat. Annonsen visas längst till och med 2022-05-31.

Arbetsuppgifter

Hos oss kommer du att arbeta med plantering, gräsklippning, ogräsrensning, häckklippning och lövhantering men även lekplatsskötsel och renhållning. På vintern arbetar vi med beskärning, röjning i tätortsnära skog, vinterväghållning och vägservice. Den ena dagen är inte den andra lik och vi arbetar ute i alla väder. I din roll som anställd hos oss är du ambassadör för verksamheten och arbetar för att ge medborgarna i Kristianstads kommun en god service och en välskött livsmiljö. Du kan komma att handleda praktikanter och personer sysselsatta i arbetsmarknadspolitiska åtgärder. Även beredskap kan komma att ingå i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi vill att du som söker har trädgårdsutbildning exempelvis från YH eller gymnasium alternativt 4-5 års erfarenhet inom yrket som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Har du erfarenhet av arbete inom motsvarande privat eller offentlig verksamhet, med parkarbete, lekplatsskötsel, beskärningsarbeten, röjning tätortsnära skog är det meriterande. Du har grundläggande datorvana och kan kommunicera utan hinder på svenska. Arbetet kräver att du har B-körkort för manuell växellåda.

Det är meriterande om du har kurser inom yrket som till exempel:
• motorsågskort
• röjsågsskort
• arbete på väg
• grönt kort
• liftutbildning
• lekplatsutbildning

Vi söker en positiv, noggrann och flitig person som vill bli en del av vårt lag. Du ska kunna arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Med ditt prestigelösa sätt så är du beredd att dela med dig och ta emot av kunskaper och erfarenheter och ser nya utmaningar som en möjlighet. En god fysik är ett krav då arbetet stundtals är tungt, vi tillämpar arbetsrotation i möjligaste mån för en bättre arbetsmiljö och ett mer givande arbete.

Om du blir erbjuden anställning behöver du beställa och visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Övrigt

Tekniska nämnden ansvarar genom tekniska förvaltningen för utveckling, byggnation och förvaltning av kommunens allmänna platser och byggnader. Nämnden har även uppdraget att ordna kommunal vatten- och avloppsförsörjning (VA) och är väghållningsmyndighet för de kommunala vägarna.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-05-31

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 3
Tillträde Vi erbjuder två tillsvidareanställningar och ett vikariat med varaktighet på ett år. Alla tjänsterna är på heltid och med tillträde snarast enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer TEK-2022-29
Kontaktperson Mikael Johansson
Driftledare
0734-69 80 12
Facklig företrädare Maria Appelgren
Kommunal
0738-532612
Sista ansökningsdag 2022-05-31