Förskollärare på Milnergymnasiesärskolas individuella program

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Som förskollärare i gymnasiesärskolans individuella program är du ett bollplank till specialläraren som är den som leder arbetet i klassen. Du ska vara behjälplig till den pedagogiska utvecklingen i klassen och arbetslaget som förutom dig själv och specialläraren består av elevassistenter.

Vi söker dig som har en förskollärare som brinner för att arbeta med elever i behov av särskilt stöd och som befinner sig på tidig utvecklingsnivå. Du är engagerad och motiverad till att utveckla dessa elever utifrån deras förutsättningar.

Vi ser fram emot din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som lärare hos oss utformar du undervisning i enlighet med läroplanens mål. Din undervisning utmanar, entusiasmerar och stimulerar elevernas lust att lära och som skapar förutsättningar för möjlighet till inflytande i skolan. I arbetet ingår att aktivt skapa språklig medvetenhet, Eleverna erbjuds en trygg miljö som grundar sig på ömsesidig respekt där det ges möjlighet att skapa och bibehålla goda sociala relationer.

Du är en tydlig pedagogisk ledare som har förmåga att skapa relation till eleverna, vårdnadshavare och övriga samarbetspartners som karakteriseras av ömsesidig respekt, förtroendefullt förhållningssätt samt positiva och höga förväntningar. I din roll ingår det att bedöma och dokumentera den enskilde elevens behov samt bidra till kollegialt lärande, utveckling och systematisk reflektion över både enskilt och gemensamt arbete.

Kvalifikationer

Du som söker har förskollärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i förskoleklass. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat som förskollärare i förskoleklass eller har som pedagog i förskolan och/eller grundskolan. Erfarenhet från arbete i särskolan sedan tidigare är meriterande.

Vidare ska du ha förmåga att utmana eleven utifrån dess förutsättningar och kan skapa lust och engagemang för lärande och lärmiljön. Arbetet kräver att du kan se möjligheter och utvecklingsbehov på både individ som gruppnivå samt att du kan planera och dokumentera verksamheten. Förmåga att analysera och reflektera över lärandesituationen och det egna ledarskapet krävs liksom att verka för ett kollegialt lärande. Du kan skapa förtroendefulla relationer, genom att vara kommunikativ och lyhörd med kontakter både inom som utom skolan.

Rollen kräver att du kan integrera digital teknik i den dagliga verksamheten och använda som redskap i ditt eget arbete. Du är väl förtrogen med och lever upp till de yrkesetiska principerna för lärare och är väl insatt i förskolans och skolans läroplan, Barnkonventionen samt har förmåga att omsätta dessa i praktiken. Du som söker har B-körkort för manuell växellåda för att kunna skjutsa elever till olika aktiviteter.

För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis samt lärarlegitimation. När vi vill erbjuda dig tjänsten krävs det att du visar upp ett utdrag ur polisens belastningsregister för att vi ska kunna anställa dig, enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ i skollagen.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-05-25

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tjänsten är en allmän visstidsanställning på heltid under perioden 2022-08-09--2023-08-08.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2022-180
Kontaktperson Daniel Persson
Rektor
044-13 63 01
Facklig företrädare Christer Nilsson
Lärarförbundet
0724-67 81 87
Sista ansökningsdag 2022-05-25