Enhetschef till utredningsenheten, Barn- och ungdom

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Är du en kommunikativ person som vill leda, motivera och utveckla dina medarbetare för att tillsammans skapa mervärde för barn och unga i Kristianstad? Nyfiken? Läs mer och välkommen med din ansökan!

Verksamheten Barn och ungdom med ca 135 medarbetare arbetar med den sociala barn- och ungdomsvården i Kristianstad, förebyggande arbete, myndighetsutövning och insatser. Verksamhet Barn och ungdom som arbetar med visionen om ett barnsäkert Kristianstad är indelad i sex enheter med team och teamledare.

Inom barn- och ungdomsverksamheten leder vi tillsammans. Det innebär bland annat att vi har gemensamma utgångspunkter och värderingar för ledarskap och medarbetarskap.

Nu går en av våra chefer vidare till nya uppdrag inom kommunen och vi söker därför efter en enhetschef till en av våra utredningsenheter. Enheten ansvarar för det myndighetsutövande arbetet med förhandsbedömningar, utredning av barns- och ungdomars behov, beslut om och uppföljning av insatser med mera. Inom utredningsenheterna finns ett nära samarbete mellan enhetscheferna inom utvecklings- och ledningsarbete.

Som chef i Kristianstads kommun erbjuds du ledarutveckling, ledarstöd och strukturerad uppföljning av ditt chefsuppdrag. Läs mer om chefsuppdraget i kommunens Ledarpolicy på www.Kristianstad.se.

Arbetsuppgifter

För att möta vision 2030 krävs ett närvarande ledarskap. En chef företräder i alla sammanhang kommunen som arbetsgivare. Med medborgaren i fokus leder, motiverar och utvecklar ledaren sina medarbetare för att skapa mervärde för Kristianstads kommun. Som chef i Kristianstads kommun innebär att ansvara för och utveckla verksamhet, medarbetare och ekonomi.

Du kommer att ha personal-, ekonomi-, arbetsmiljö- och verksamhetsansvar för 25 medarbetare, varav två teamledare.

Att vara chef i Kristianstads kommun innebär att ansvara för och utveckla verksamhet, medarbetare, arbetsmiljö och ekonomi. Våra chefer arbetar med helhetssyn, är utvecklingsinriktade och kommunikativa med fokus på medborgarnytta, mål och resultat.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och ledarerfarenhet samt erfarenhet av att leda inom politiskt styrd verksamhet. Har du ledarutbildning är det meriterande.

Du har flerårig erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänsten och erfarenhet av verksamhets-, ekonomi- , personal- samt arbetsmiljöansvar. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda ledare och att leda i förändring.

Du har erfarenhet av att arbeta i verksamhetssystem för socialtjänsten, beslutsstödsystem etc och har goda kunskaper i Office-paketet. Eftersom kommunikation och dokumentation ingår i ditt arbete behöver du datorvana och kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

För att lyckas i ditt chefsuppdrag arbetar du med helhetssyn, ser möjligheter och är lösningsfokuserad. Du skapar tillsammans med medarbetarna förutsättningar för kvalitativ kommunikation, reflektion och feedback. Du är analytisk och strukturerad med förmåga att sätta mål och nå resultat utifrån gällande styrdokument.

När sökande erbjudits anställning ska den som i sitt arbete direkt och regelbundet kommer i kontakt med barn visa ett registerutdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2013:852 Socialtjänstlagen.

Övrigt

Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-05-30

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde enligt översnkommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer AOV-2022-36
Kontaktperson Pål Sander
Verksamhetschef
044-13 62 15
Sista ansökningsdag 2022-05-30