Fältsekreterare till Ungdomsservice

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vill du arbeta i en arbetsgrupp som kan erbjuda dig utvecklande, stimulerande och intressanta arbetsuppgifter?

Vi är åtta fältsekreterare, en behandlingsassistent och en teamledare som har lång erfarenhet inom socialt arbete. Vi söker dig med god samarbetsförmåga, som är flexibel, lösningsorienterad och har ett gott bemötande.

Ungdomsservice är en del av enheten för förebyggande arbete under barn & ungdom på arbete- och välfärdsförvaltningen i Kristianstad kommun. Gillar du utmaningar och tycker att det förebyggande arbetet är en viktig del av det sociala arbetet, då kanske du är en av dem som passar in i laget.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval, vilket innebär att vi kontinuerligt kallar sökande till intervju. Är du intresserad ber vi dig att skicka in din ansökan snarast, då anställning kan ske innan sista ansökningsdag om vi hittar rätt kandidat. Annonsen visas längst till och med 2022-06-06.

Arbetsuppgifter

Som fältsekreterare arbetar du förebyggande och uppsökande på de arenor ungdomar befinner sig. Vidare kan du arbeta med stödjande och coachande samtal till de ungdomar du kommer i kontakt med i det förebyggande och uppsökande arbetet. Gruppverksamhet med ungdomar är också en del av arbetet. Vår målgrupp är ungdomar 12-20 år.

Som fältsekreterare har du mycket samarbete med andra aktörer såsom polis, skola, bostadsbolag, ideella föreningar och fritidsgårdar. Du är också navet mellan det förebyggande arbetet och andra delar av socialtjänst såsom utredningsenheterna och våra öppenvårdsinsatser. Du ansvarar för dina egna skolområden där du blir ett känt ansikte bland ungdomarna. Du kommer också i ungdomsärenden att kunna vara socialtjänstens representant på polisförhör. Föräldrakontakter är också ett viktigt inslag i vårt arbete.

Som fältsekreterare på Ungdomsservice förväntas du också kunna handlägga förhandsbedömningar enligt Socialtjänstlagen (SoL) för ungdomar samt handlägga yttrande gällande unga lagöverträdare. Förmågan att omsätta teoretiska kunskaper till praktiska kunskaper på fältet är en viktig del av rollen.

Kvälls och helgarbete förekommer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lätt för att prata och komma i kontakt med ungdomar. Som person har du empatisk förmåga och är trygg i dig själv. Vidare behöver du vara en ansvarstagande, strukturerad och flexibel person då du behöver hantera att förutsättningarna för ditt arbete förändras ibland med kort varsel. Du har god samarbetsförmåga och kan arbeta både självständigt och i grupp.

Du har socionomutbildning eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren finner lämplig. Erfarenhet av socialt arbete med ungdomar är meriterande liksom erfarenhet av myndighetsutövning i arbete med barn och ungdomar. Vi ser gärna att du har erfarenhet av socialt arbete och fältarbete men även erfarenhet av socialt arbete med familjer. Det är en fördel om du har kulturkompetens. Har du arbetat enligt Signs Of Safety är det meriterande.

Då kommunikation och dokumentation ingår i arbetsuppgifterna kan du uttrycka dig väl i tal och skrift. Det är en fördel om du kan hantera Office-paketet och om du tidigare har arbetat i verksamhetssystemet Lifecare. Du som söker till oss har B-körkort för att ta dig runt i kommunen vid behov.

När sökande erbjudits anställning ska den som i sitt arbete direkt och regelbundet kommer i kontakt med barn visa ett registerutdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2013:852 Socialtjänstlagen.

Övrigt

Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-06-06

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde för tjänsten är enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer AOV-2022-40
Kontaktperson Mathias Ivarsson
Enhetschef
0728-85 82 42
Facklig företrädare Lavdim Rushiti
Vision
0768-82 74 51
Facklig företrädare Johanna Björklund
Akademikerförbundet SSR
044-13 23 95
Sista ansökningsdag 2022-06-06