Förstelärare med behörighet i trä-och metallslöjd

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Arbetsuppgifter

Ditt grunduppdrag är undervisning i trä- och metallslöjd i årskurs 3-9 och du kommer att vara mentor i åk 8. Du är beredd att ta ett stort eget ansvar för uppdraget som förstelärare och detaljutforma det i dialog med rektorer, arbetslagsledare och övriga förstelärare på skolan.

I ditt försteläraruppdrag ska du arbeta för hela skolan. Du har fokus på till exempel:
• Utifrån det systematiska kvalitetsarbetet planera och driva utvecklingsarbete.
• Fånga upp och formulera viktiga didaktiska frågeställningar i verksamheten och aktivt driva dessa.
• Arbeta konsultativt gentemot kollegor.
• Planera, leda och utvärdera det kollegiala lärandet.
• Hålla dig uppdaterad inom den senaste forskningen.
• Handleda andra lärare inom ditt uppdrag men också inom andra frågor
• Du ska vara beredd att handleda enskild personal - i första hand inom ditt uppdrag men också inom andra frågor.
• Genomföra undervisningsobservationer som följs av reflekterande samtal
• Genomföra exempellektioner där kollegor observerar din undervisning utifrån det formativa förhållningssättet.
• Vara drivande inom BUSK.

Kvalifikationer

Du som söker har lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i årskurs 3-9 i ämnet trä- och metallslöjd i grundskolan eller gymnasiet.

Vi vill att du genom dokumentation kan redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning i skolväsendet. Utifrån dina tidigare erfarenheter kan du påvisa en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och handledning av andra lärare. Du innehar god förmåga att ge utvecklande återkoppling till elever, vårdnadshavare och kollegor med förankring i vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Gedigna kunskaper inom det ämnesområde du undervisar i är en förutsättning för arbetet. Som förstelärare krävs att du har en mycket god pedagogisk kompetens och ett starkt intresse att utveckla undervisningen. Du kan anpassa ditt arbete till olika gruppers och individers förutsättningar. Att tänka utanför ramarna behövs i din roll liksom att du vill utveckla dig själv och lärmiljön. Naturligtvis är du intresserad av att delta i utvecklingsprojekt som leder till förbättrande elevresultat.

Vidare har du goda kunskaper kring hur man gör undervisningsobservationer, arbetar med spegling och feedback, leda gruppdiskussioner och ha samtal med enskilda kollegor. Du har även kunskaper kring hur värdegrundsarbetet kan utvecklas. Som person är du empatisk, självgående, strukturerad och tydlig.

För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga lärarlegitimation alternativt examensbevis. När du erbjudits anställning krävs ett utdra ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ i Skollagen.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-05-20

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde är 2022-08-09.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2022-190
Kontaktperson Ulf Nilsson
Rektor
044-134101
Facklig företrädare Anneke Olsson
Lärarnas riksförbund
044-134112
Facklig företrädare Leutrim Halitaj
Lärarförbundet
044-134826
Sista ansökningsdag 2022-05-20