Lärare åk 6-9 i spanska, Väskolan

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Väskolan är en F-9 skola med 520 elever och ca 80 personal. Vi har fritidsverksamhet för eleverna som går i F-6. Gemenskapen på skolan är stor och styrkan ligger i att vi har ett gemensamt fokus på elevernas trygghet, språkutveckling och måluppfyllelse på skolan. För oss är det viktigt att hitta de bästa lösningarna efter elevernas behov. Därmed utvecklar vi våra verksamheter för att möta eleverna på bästa sätt. Vi är nu i behov av ny medarbetare som vill vara med och utveckla Väskolan.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag kommer att vara att arbeta som lärare i spanska i åk 6-9 och vara mentor för en av klasserna som du undervisar i. Du leder och organiserar arbetet så att en trygg lärandemiljö skapas som grundar sig på ömsesidig respekt, samarbete och positiva förväntningar. Du är aktiv i det kollegiala lärandet i syfte att utbyta kunskap samt att utveckla verksamheten. Där planerar ni gemensamt verksamheten utifrån läroplanen och driver vårt kvalitetsarbete framåt. Stor vikt läggs vid din kommunikativa förmåga i att vägleda elever.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig med lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i årskurs 6-9 i ämnet spanska i grundskolan. I andra hand söker vi dig som har ämneskunskaper på högskolenivå i ovanstående ämne. Du har erfarenhet av arbete som lärare i grundskolan, av att bedriva undervisning och/eller arbete med barn/ungdomar i åldern 9-16 år. Det meriterande om du har pedagogisk utbildning på högskolenivå.

Du har förmåga att anpassa undervisningen utifrån varje elevs förutsättningar och dina lektioner präglas av tydliga förväntningar, arbetsro och lust att lära. Du har engagemang, entusiasm och ett genuint intresse för skolans värld och hur den påverkas av omvärlden. Vi ser gärna att du har god förmåga att undervisa barn i behov av särskilt stöd och att stödja eleverna i att hantera konflikter som uppstår.

En framgångsfaktor är att du kan skapa förtroendefulla relationer både i som utanför skolan. Vidare är du en trygg pedagogisk ledare med förmåga att kritiskt analysera eget och arbetsgruppens arbetssätt för ständig utveckling. Vi ser gärna att du har god förmåga att undervisa barn i behov av särskilt stöd och att stödja eleverna i att hantera konflikter som uppstår.

Självklart använder du digital teknik i undervisningen och som redskap för information, planering, kommunikation och rapportering. Arbetet organiserar och strukturerar du utifrån angivna mål.

Som person är du kommunikativ, lyhörd och väl förtrogen och lever upp till de yrkesetiska principerna för lärare samt har fallenhet att analysera och dokumentera elevers förmågor och kunskaper.

För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis samt lärarlegitimation. Finns inga behöriga legitimerade lärare, kan du som är obehörig anställas tidsbegränsat enligt skollagen. När du erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-05-20

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Deltid
Antal sökande 1
Tillträde 2022-08-09
Allmän visstidsanställning 50% under perioden 2022-08-09 -- 2023-06-16. Tjänsten kan kombineras med tjänst på annan skola.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2022-182
Kontaktperson Ulf Nilsson
Rektor
044-134101
Facklig företrädare Anneke Olsson
Lärarnas riksförbund
044-134112
Facklig företrädare Leutrim Halitaj
Lärarförbundet
044-134826
Sista ansökningsdag 2022-05-20