Lärare i fritidshem, Lingenässkolan

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vi på Lingenässkolan har ett starkt utvecklingsfokus på skolan och strävar efter hög kvalitet i undervisningen och att uppnå trygghet på skolan som ger möjlighet till goda lärmiljöer för alla, elever såsom personal. Vi jobbar alla tillsammans för att uppnå visionen om att "Här får man vara den man är och bli den man vill bli." Vill du vara en del av vår vision?

skolan stod klar ht 2019 och är en av Kristianstads nyaste skolor. Den ligger ute på det vackra Lingenäset med naturen som närmsta granne. Lingenässkolan är en F-6 skola, med totalt ca 550 elever i grundskolan fördelat på 4 paralleller. Lingenässkolan har också grundsärskola i anslutning till grundskolans lokaler.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Vi söker i första hand dig som är utbildad lärare i fritidshem och som på detta sätt vill prova på yrket med inriktning mot våra yngsta barn på skolan, men även förskollärare med intresse för att jobba med lite äldre barn och skol/fritidsverksamhet kan vara intressant för denna tjänst. Utöver fritidshemsverksamhet förkommer arbete/undervisning i skola såsom till exempel rastverksamhet, resurslärare i klass på lågstadiet och/eller i förskoleklass. Denna tjänst kommer troligtvis att förlängas och det finns stora möjligheter till förändring i tjänstgöringsgraden från 80%-100%.

Du arbetar även utifrån de demokratiska värdena och väger in vad eleverna vill ha i fritidsverksamheten. För att verksamheten ska följa en röd tråd vad gäller planering och olika elevers behov sker samarbete med grundskollärare och förskollärare. Tillsammans med dina kollegor ansvarar och leder du även uteverksamhet och rastverksamhet.

Dina relationer till eleverna karakteriseras av ömsesidig respekt, samarbete, förtroendefullt förhållningssätt samt positiva förväntningar. Du vågar ställa krav på eleverna och är tydlig kring de förväntningar som ställs. Dokumentation av verksamheten i fritidshemmet ingår också. Vidare är du aktiv i det kollegiala lärandet och på ett systematiskt sätt reflekterar du över arbetet enskilt och tillsammans med andra, kopplat till målen i verksamheten och influenser från omvärlden.

Kvalifikationer

Du som söker har lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i fritidshem alternativt förskollärarlegitimation. Har du även lärarlegitimation för årskurs 1-3 i ämnena idrott och bild i grundskolan är det meriterande.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete som lärare i fritidshem eller inom pedagogisk verksamhet. Du har möjlighet att arbeta de tider som arbetet kräver både vid öppning och stängning av fritidshemmet.

Du är väl förtrogen med och lever upp till de yrkesetiska principerna för lärare samt har förmåga att verka för demokratiska värderingar och utgår från att alla barn/elever är lika värda. Vidare hanterar du ledarskapet i fritidshemmet/klassrummet samt arbetar med målstyrning, planering och dokumentation.

Du har förmåga att entusiasmera, skapa intresse och möta barn på den nivå de befinner sig . Förmåga att välja pedagogiska verktyg utifrån individens behov krävs i arbetet. Det är meriterande om du har god förmåga att undervisa elever i behov av särskilt stöd. Det är också en fördel om du har förmåga att stödja elever i att hantera konflikter som uppstår. Du ska kunna integrera digital teknik i den dagliga verksamheten och som redskap i det egna arbetet. Din goda kommunikationsförmåga, lyhördhet och samarbetsförmåga krävs för att skapa förtroendefulla relationer med kontakter inom som utanför skolan.

För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis samt lärarlegitimation. När vi vill erbjuda dig tjänsten krävs det att du visar upp ett utdrag ur polisens belastningsregister för att vi ska kunna anställa dig, enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ i skollagen.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-05-20

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tjänsten är ett vikariat på cirka 80-100% med tillträde 2022-08-12 eller enligt överenskommelse med varaktighet fram till 2022-12-22 med möjlighet till förlängning.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2022-131
Kontaktperson Maria Jönsson
rektor
0733-134283
044-134283 maria.jonsson2@kristianstad.se
Facklig företrädare Freskim Salihu
Lärarförbundet
0733-13 57 95
Sista ansökningsdag 2022-05-20