Kurator, Slättängsskolan

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Slättängsskolan är F-9 skolan nära stan men även nära till naturen. Här går cirka 450 elever och här arbetar 50 medarbetare. F-6 enheten har cirka 180 elever och 20 medarbetare. En ganska liten enhet gör att vi känner att vi kan leva upp till vår devis "Alla barn är allas barn". De medarbetare som jobbar här, både i skolan och på fritidshemmet, har varit här länge vilket kan bero på att de trivs med både arbetet och varandra. Vårt mål är att skapa trygga och kunskapssökande elever som är väl förbereda för livet. Det gör vi genom att se och möta varje individ och genom att låta alla utvecklas och växa efter sina egna förutsättningar. Självklart arbetar vi i arbetslag med olika yrkesgrupper och kompetenser.

Skolans lokaler är moderna och väl utrustade med digitala lärverktyg för elever och medarbetare. Vi samverkar med Högskolan Kristianstad genom att Lärutbildare på fältet (LUF:are) tar emot lärarstudenter. Läs gärna mer om Slättängsskolan här.
Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som kurator hos oss arbetar du med rådgivning och stödsamtal. Att hålla informationer och göra utredningar ingår också i rollen. Du kommer att ha ett nära samarbete med rektorer, skolsköterskor och resursteam samt andra myndigheter. Vi prioriterar förebyggande arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen. Har du dokumenterad erfarenhet av arbete som kurator är det meriterande liksom alternativt erfarenhet som socialsekreterare inom socialtjänsten. Det är en fördel om du har ART och DISA utbildning.

För att lyckas i rollen är du en person med ansvarskänsla och samarbetsförmåga som också har förmåga att arbeta självständigt.


För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis. När vi vill erbjuda dig tjänsten krävs det att du visar upp ett utdrag ur polisens belastningsregister för att vi ska kunna anställa dig, enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ i skollagen.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-05-26

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde 2022-08-09
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2022-176
Kontaktperson Anna Lundahl Rydhagen
Rektor
044-13 55 06
Facklig företrädare Elna Nilsson Svärd
Lärarnas Riksförbund
0733-94 59 02
Facklig företrädare Maria Dahlberg
Lärarförbundet
0709-42 58 47
Sista ansökningsdag 2022-05-26