Volontärsamordnare

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Tillsammans med fokus på medborgarens behov!
Vi ska nu tillsätta en ny tjänst som samordnare för volontärer.
Tjänsten är placerad på Omsorgsförvaltningens Myndighetsenhet, vilken är indelad i tre enheter. Denna tjänst finns placerad vid enheten som arbetar med förebyggande verksamhet i form av mötesplatser, kultur och socialt innehåll, preventiva hembesök, kontaktpersoner och volontärer samt anhörigstöd. Du kommer att ha din arbetsplats på Östra kommunhuset och ha ett nära samarbete med dina andra kollegor inom förebyggande verksamheten.
Inom de två andra enheterna arbetar biståndshandläggare som ansvarar för beslut enligt SoL, LSS samt handläggare som arbetar med bostadsanpassning och boendeprioritering.

Arbetsuppgifter

I uppdraget ingår att utveckla förvaltningsövergripande strategier för att utveckla arbetet med volontärer. Detta ska ske bland annat genom samverkan både internt inom förvaltningen och tillsammans med Arbete- och välfärdsförvaltningen där det idag finns en samverkan som behöver utvecklas.
Du ska identifiera nuläget samt utarbeta strategier tillsammans med chefer och medarbetare inom omsorgsförvaltningen avseende strategier för att rekrytera volontärer och skapa en hållbar organisation för volontärer.
Du kommer att samarbeta med övriga verksamheter inom den förebyggande verksamheten och ingå i den arbetsgrupp som ansvarar för volontärer på mötesplatserna.
I uppdraget ingår också att utveckla förvaltningsövergripande strategier för att utveckla samarbetet med föreningar som vänder sig till de målgrupperna som den förebyggande verksamheten arbetar med.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen från socionomprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi vill att du har erfarenhet av strategiskt utvecklingsarbete och av samverkan mellan myndigheter. Arbetet kräver också att du har kunskap och erfarenhet av kommunal omsorg och externa samarbetspartners och organisationer.

Eftersom kommunikation och dokumentation ingår i ditt arbete behöver du goda kunskaper i svenska i tal och skrift, god datorvana och goda kunskaper i Officepaketet.
B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

Du är engagerad och brinner för frågor som rör volontärer inom kommunal verksamhet och vill dela med dig av din kompetens och erfarenhet inom området.
Du är självständig, utvecklingsinriktad, ansvarsfull och har lätt för att samarbeta och kommunicera i tal och skrift.
Du ska även ha beslutsförmåga samt förmåga att omsätta mål och visioner till praktisk handling. Vidare är du positiv inför förändringar och har förmåga att entusiasmera kollegor till att medverka i utvecklingen av organisationen för volontärer. Genom arbetslivserfarenhet har du goda erfarenheter av arbete med volontärer och arbete gentemot föreningar.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-05-29

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2022-108
Kontaktperson Niklas Lindqvist
Enhetschef
044-13 20 40
Facklig företrädare Gunilla Fransson
Vision
044-135749
Facklig företrädare Caroline Månsson
SSR
044-13 57 71
Sista ansökningsdag 2022-05-29